Rajono pirmininkas | KaunoDiena.lt

RAJONO PIRMININKAS

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio kortežas su švyturėliais vis dažniau trikdo pakaunės gyventojus. Į politines aukštumas netikėtai iškilęs agronomas čia užsuka ne tik į namus pavalgyti cepelinų. Pastaruoju metu pirmininkas ypač pamėgo susitikimus mokyklose, bendruomenėse, verslo įstaigose. Kaip sakytų senoliai, pažiūrėję į dangų, – rinkimai artėja.

Viskas lyg būtų normalu – tik vienas "bet". Apie skaidrumą ir atvirumą nuolat postringaujantys valstiečiai yra dviveidžiai. Paaiškėjo, kad norintieji dalyvauti susitikime su V.Pranckiečiu turi nurodyti ir savo asmens kodą. O jau pirmininko apsaugininkai nuspręs, ar esate tinkamas, ar netinkamas užduoti klausimą agronomui.

Apsaugininkai bando įtikinti, kad tai esą normali praktika, patikrinti, ar nėra teistų asmenų ir pan., tačiau nė velnio tai neįtikina. Teko dalyvauti ne viename susitikime su įvairiais Seimo pirmininkais ir neteko matyti tokios atrankos. Sutinku, kad V.Pranckietį kausto baimė – tik turbūt ne fizinio susidorojimo, o nepatogių klausimų. Net radijo eteryje pklaustas apie "Agrokoncerną", politikas nesivaldo. O kas nutiktų, jeigu klausimą apie dviveidystę, karbauskius, širinskienes ir kitus klounus užduotų ponas ar ponia iš Ringaudų?

Dar Seimo pirmininkas labai niršta, kad jo "gražių vizitų" nenušviečia žiniasklaida. Oi, kaip niršta. Kaip agronomas norėtų pagainioti žurnalistus – lyg kolūkio pirmininkas melžėjas.

Galbūt ir užsukčiau, idomumo dėlei, į kokį susitikimą su Seimo pirmininku, bet grįžkime prie asmens kodo. Dar paaiškės, kad galbūt nesu tinkamas tokiems susitikimams, juk ras kokią nuobaudą už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Atrodo, kad "valstiečių" elitas paniškai bijo atvirų susitikimų su visuomene. Sausio pradžioje Mažeikiuose pagarsėjo premjeras Saulius Skvernelis. Ten taip pat surengtas susitikimai su bendruomene, kuriuose leista dalyvauti tik specialiai atrinktiems žmonėms. Suprask – patikimiems.

Atrodytų, jau turėjome įprasti prie tokio valdančiųjų dviveidiškumo. Tik neramu, ką jie dar sugalvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

žurnalistui, liūdniausio žvilgsnio savinikui

"valgyti cepelinų" "postringaujantys" "niršta" - na ir išsireiškimai, "nepalieka vietos fantazijai" :DDD, alio, liūdnoji akis, ar tau liūdna, kad tavęs niekas nenuperka?

R.

Akivaizdus pavyzdys kaip valdžia gadina žmones.

lietuvis

Koks Lietuvos arba ES istatymas reikalauja asmens kodo , einant i susitikima su viesu asmeniu.? Valdzia turi atsakyti tiksliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS