Raudonų linijų testas | KaunoDiena.lt

RAUDONŲ LINIJŲ TESTAS

Jau daugiau nei pusantrų metų Lietuvos atstovybė Kinijoje laikinai darbuojasi ne Pekine esančioje rezidencijoje, o nuotoliniu būdu.

Taip nutiko, kai valstybių nuomonės nesutapo Taivano klausimu. Kadangi pozicijos nepasikeitė, į Kinijos sostinę mūsų diplomatai lig šiol nesugrįžo. Todėl mažai tikėtina (nors kas žino), kad Kinijos užsienio reikalų ministerija ir lietuviams būtų persiuntusi teikimą „savo pastatų patalpose vidines sienas vengti naudoti politinei propagandai“.

Ne diplomatine kalba tai reikštų, kad solidarumo su Ukraina demonstravimo Kinijai jau gana ir jis netoleruotinas net ten, kur kinų jurisdikcija oficialiai nesiekia, nepaisant to, pageidautina, kad visų Pekine dirbančių užsienio šalių atstovybės nusikabintų mėlynos ir geltonos spalvų vėliavas ir plakatus su šūkiais, palaikančiais nuo Rusijos agresijos kenčiančią šalį.

O draugai komunistai mielai šypsosi, tik toje šypsenoje, jų pačių kalba šnekant, paslėptas peilis.

Šią informaciją, cituodamas japonų šaltinius, pranešė „Laisvės“ radijas.

Štai taip, viskas pagal Sun Tzu karo meno klasiką: sėlinantis tigras, tūnantis drakonas pasijuto toks stiprus, kad išdrįso diktuoti, kaip turėtų atrodyti užsienio atstovybių interjeras, o kas toliau?

Po šito akibrokšto apstulbę liko net didieji komunistinės Kinijos simpatikai (tie, kurie nuolatos mėgino laviruoti tarp „neerzinkime draugų kinų“ ir „megavalstybei reikėtų nusileisti“), ką jau kalbėti apie Vakarų diplomatus.

O draugai komunistai mielai šypsosi, tik toje šypsenoje, jų pačių kalba šnekant, paslėptas peilis.

Bet tai buvo tik raudonų linijų testas, siekiant pažiūrėti, kur dar būtų galima žengti. Štai ir atsakymas, kieno pusėje yra Didžioji Kinija. Dabar ji testuoja šalių nuotaikas, kad jau labai netrukus galėtų imtis kitų didelių žingsnių.

Gairės: Lietuvos diplomatai, Kinija, Taivanas, karas Ukrainoje, komunizmas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS