Reikia galvoti | KaunoDiena.lt

REIKIA GALVOTI

Visi staiga atsiminė Černobylį. Įsiaudrino, susidomėjo, tarsi pirmąsyk per tuos trisdešimt metų po sprogimo apie jį išgirdę. Kai kurie net susiruošė gyvai pamatyti, kaip atrodo "tas pragaras" ir sovietų palikimas (nors tą išvysti šiandien galima ir Pašilaičiuose, Vilniuje, kur serialas ir buvo filmuotas).

Tuoj radosi ekstremalių kelionių organizatorių, kurie už eurus palydės turistus iki tartaro Pripetėje, ten šie galės pafotografuoti sustingusią sovietinę būtį bei miesto džiungles ir pasikrauti emocijų: "Aš ten buvau."

Tas staigus susidomėjimas Černobyliu – natūralus dalykas, nes ką tik parodė filmą apie jį. Nors Nobelio premijos laureatės Svetlanos Aleksejevič knyga "Černobylio malda" (pagal kurią ir pastatyta ta juosta) lietuviškai buvo išleista dar prieš ketverius metus.

Tada kažkodėl sureaguota itin santūriai. Išvada – masės knygų neskaito, joms reikia vaizdų, nes raides reikia šifruoti, galiausiai puslapius versti. O tai kainuoja jėgų, tam reikia valios. Ir iš viso – knygos yra brangios.

Be to, dar blogiau, jas skaitant, reikia galvoti. O norint galvoti, anot V.Landsbergio, reikia turėti galvą.

Norint galvoti, anot V.Landsbergio, reikia turėti galvą.

"Ne moliūgą su išpjautom skylėm, pro kurias kažkas žiūri. Kai daug moliūgų mano, kad jie mano, ir sprendžia – turime moliūgokratiją", – savo ketureilyje pastebėjo jau minėtas profesorius.

Todėl itin sumaniai suręstos Prezidentės išlydėtuvės: apie Ją yra ir knyga, ir filmas. Kiekvieno skoniui, taip sakant. Dar yra realistiškas portretas ir bus koncertas "Padėka už 10 metų kartu". Čia jau tikrai visi prisimins ilgam. Tik ar geruoju?

Nors, antra vertus, visiems juk geras nebūsi.

Kaip ir tas Angelų bei triušių salos kunigaikštis iš Naisių. Štai stengėsi žmogus dėl visos Lietuvos, o kas išėjo? Rinkimai prapilti, "valstiečių" gvardija nebesuvaldoma.

Visiška moliūgokratija, anot profesoriaus. Ir viskas tik dėl to, kad ne visi turi galvojimo dovaną, kaip ir gebėjimą skaityti knygas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

R.

"Reikia galvoti", bet abiem smegenų (jei tokie yra) pusrutuliais o ne vienu.

Anonimas

bravo ,bravo ,bravo! labai taikliaiir vaizdingai "rinkimai prapilti[nes rupinosi apie savo milijonus!!] kunigaikstis, triusiu salos…" nabagas dabar aprauda savo skrydi ant dupos su savo Angelais,bet ----milijonai--kisheneje…..kiek rupesciu zmogenui vai ,vai

Onute

Taip ,sis zmogus stengiasi,o tie kurie nesistengia,nekencia jo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS