Reitingų horoskopai | KaunoDiena.lt

REITINGŲ HOROSKOPAI

Ar jūs tikite apklausų rezultatais? Numosite ranka, esą niekas tų paskalų rimtai nevertina. Tik vis tiek įdomu, kaip ir žiopsoti į horoskopus.

Vis dėlto panašu, kad nuo šiol politinių reitingų horoskopais žmonės tikės dar mažiau. Jei jau pas mus taip įsitvirtino Vilnių nuo visų kitų segreguojanti ekonomika, selektyvus teisingumas bei neproporcingas teisių ir pareigų paskirstymas, tai natūralu, kad egzistuoja ir selektyvi statistika.

Štai gegužės 19 d., šeštadienį, šalį sudrebino "naujausių tyrimų" rezultatas: 61,2 proc. lietuvių palankiai įvertintas V.Matijošaitis populiarumu 5,5 proc. pralenkė D.Grybauskaitę (55,7 proc.). Toliau eilutėje tūno S.Skvernelis (51,4 proc.), L.Linkevičius (46,2 proc.) ir kiti genijai.

Taigi tikra sensacija: po daugybės metų reitingų karalienę iš sosto išvertė antrojo miesto meras!

Iš tiesų V.Matijošaitis sugebėjo pasiekti tų visuomenei aktualių rezultatų, apie kuriuos politikieriai tik pliurpdavo. Tas nuopelnas akivaizdus, žvelgiant į iš gatvių duobių ir pelenų pakilusį didmiestį. Todėl niekas per daug neabejojo tokia statistine V.Matijošaičio pozicija. Iki pirmadienio.

Sutapimas ar ne, bet jau gegužės 21 d. vėl buvo paskelbti "naujausi duomenys", kurie kažkodėl atskleidžia visai kitokį statistinį landšaftą. Tik 12,2 proc. šįsyk teįvertintas V.Matijošaitis čia nugrūdamas į trečią vietą, S.Skvernelis per Marytės plauką tampa antras (12,8 proc.), o pirmuoju apskelbiamas 22,9 proc. reitingu karūnuotas G.Nausėda.

Jaučiate skirtumą: šeštadienį už V.Matijošaitį pasisako 61,2 proc. lietuvių, o jau pirmadienį – tik 12,2 proc.? Ir dar paaiškinama, kad tyrimo rezultatų paklaida – 3,1 proc.

Kokie čia stebuklai? O gal tiesiog dar viena selektyvios statistikos fiesta?

Na, ne stebuklai čia, mieli tautiečiai, čia taip jūs esate paverčiami idiotais.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Patarimas

Galetumet nuotrauka pasikeisti, o ne su nutysusiu megztiniu, bei islindusiais baltais apatiniais savo protingas mintis reiksti...Neprofesionaliai atrodo..

Aja

Taip,LAISVĖS ALĖJA sutvarkyta [kitas klausimas,ar kokybiškai],bet toliau nuo centro galima kojas išsisukinėti dėl netvarkomų šaligatvių ir gatvių.

poc

Labai jau pikti ir pilni neapykantos Jūsų tie komentarai. Tik nereikia mūsų gąsdinti ir laikyti idiotais...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS