Rekordo šturmas | KaunoDiena.lt

REKORDO ŠTURMAS

Eurolygos čempionas prieš ambicingąjį "Žalgirį". Ech, kaip skambiai būtų atrodžiusi tokia šiandienos rungtynių afiša vos prieš mėnesį ir kaip ironiškai ji atrodo dabar! Kaip gi be ironijos, jei susitinka dvi blogiausios Eurolygos komandos.

Nuo turnyro starto praėjus vos 30 dienų Stambulo "Anadolu Efes", su savo gaivališku krepšiniu Eurolygoje dominavęs praėjusius du sezonus, pralaimėjo penkerias iš šešerių rungtynių. Daugelio ekspertų vienu didžiausių turnyro favoritų vadintas klubas akimirksniu nukrito ir reitinguose, ir turnyro lentelėje. Jei pirmieji keli mačai atrodė kaip atsitiktinumas ar išimtis, tai po gėdingos kapituliacijos šią savaitę Atėnuose daug kam kilo abejonių, ar senstantys čempionai apskritai pajėgūs grįžti į buvusį lygį.

Bet didžiųjų rūpesčius palikime jiems ir pažvelkime į "Žalgirio" lentyną. Ten – dar didesnis liūdesys. LKL čempionai, kapituliavę visose šešiose tarptautinėse dvikovose, murkdosi pačiame dugne. Žalgiriečiai atsidūrė per žingsnį nuo klubo istorinio antirekordo, kai 2008–2009 m. sezone buvo pralaimėtos pirmosios septynerios rungtynės.

Kita vertus, vertinant tik žaidimą, žaliai balti yra atrodę ir daug beviltiškiau. Bet turėkime omenyje, kad tai dar ne pabaiga. Nors nuolat kalbama apie tuoj tuoj prasidėsiantį lipimą iš duobės, neatmestina, kad žaidimo kreivė gali nugarmėti dar giliau. Šiandien "Žalgiris", ilgam likęs be pagrindinio centro Joffrey Lauvergne'o, gavo nesibaigiantį galvos skausmą dėl nuolatinių Janio Strelnieko sveikatos problemų. Būrys vietinių veteranų taip pat neteps vežimo – tai ne jų darbas. Tad, kas ves į užsibrėžtas Eurolygos geriausiųjų aštuntuko aukštumas? Nielsas Giffey? Tyleris Cavanaugh... Gerai tik tai, kad po akistatos Stambule kauniečiai namuose priims kitą turnyro lentelės kaimynę Berlyno ALBA. Tačiau, jei Jure'as Zdovcas ir čia neras pergalės recepto, gali būti, kad trylikos metų senumo pralaimėjimų rekordas pasirodys tik mažas nesusipratimas, palyginti su šio sezono katastrofa.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zdovcas

Nebent naujokaii padės

Kaunas

Laimėsim Stambule ir ramu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS