Rūkas iš Ruklos | KaunoDiena.lt

RŪKAS IŠ RUKLOS

Rukloje pasisakęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pūstelėjo tokių keistų dūmų, kad ėmė kosėti visa Lietuva, o jo kolegos konservatoriai ragino tučtuojau liautis dūminti.

Be to, kilo nerimas, kad ministras Rukloje ne tik pūstelėjo debesų, bet ir turėjo koordinacijos problemų. Pastaruoju sutrikimu labiausiai susirūpino Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, pareikalavęs, kad ministras atvyktų į posėdį, kuriame, pasak L.Kasčiūno, būtina atstatyti koordinaciją – tai yra (cituojame) „sukoordinuoti parlamento ir ministerijos pozicijas“.

Visiems rūpi egzistencinis klausimas – A NUŠAUS KAS Lietuvą užpuolusį agresorių nedelsiant, ar pradės šaudyti tik po kurio laiko, kai agresorius, tikėtina, šalies teritoriją jau bus perėjęs skersai ir išilgai.

Parūks dar dūmų ir be Ruklos. Kad tik jie neužtemdytų strateginio parketinių „generolų“ akiračio.

Dūmus dėl šalies saugumo paskleidusioje Ruklos spaudos konferencijoje į klausimą „A NUŠAUS KAS agresorių nedelsiant?“, buvo atsakyta, kad dešimt dienų – iki kaklo. Mat, kaip aiškino A.Anušauskas, prie Ukrainos sienos agresorius pajėgas telkė 90 dienų.

Ir vėl keisti Ruklos dūmai užtemdė strateginį ministro akiratį, mat visiems aišku, kad Ukrainos atvejis čia netinka, nes pašonėje turime Kaliningradą ir Putino faktiškai valdomą Baltarusiją, kurių teritorijose jau seniai visko pritelkta, tad dešimties dienų terminas, per kurį Lietuvoje turėtų pasirodyti NATO kumštis – vokiečių pajėgos – istorine prasme gali prilygti tragiškai epochai.

Nors dūmai jau sklaidomi ir tikinama, kad agresoriui būtų smogta žaibiškai, bet nerimas liko, nes keista, kad kraštui egzistenciškai svarbioje srityje apskritai įmanomas toks nesusikalbėjimas.

Atrodo, kad karo Ukrainoje pašvaistėje iki šieno kupetos dydžio išsipūtę A.Anušausko reitingai ėmė svilti ir rūkti. O dar aukštuomenės kronikose pamėgusios reikštis sutuoktinės paplepėjimai apie karą... o dar tuos paplepėjimus paskleidusi Agnė Širinskienė... o dar konservatorių vidaus kovos dėl reitingų... Parūks dar dūmų ir be Ruklos. Kad tik jie neužtemdytų strateginio parketinių „generolų“ akiračio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Cha cha cha

Na ir atrodai, Arūnėli, - kaip nedamiegojęs alkocholikas.

skiep

siandien Belarusija faktiskai paskelbe kara Lietuvai.Ar ilgai dar miegosim?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS