Šalį išgelbės pigesni burokai | KaunoDiena.lt

ŠALĮ IŠGELBĖS PIGESNI BUROKAI

Skaitytojai kartais pasako taip, kad kai kuriems apžvalgininkams vertėtų užsikasti kopose. Štai ir praėjusią savaitę vienas dienraštį skaitantis miestietis parašė – dūrė, kaip pirštu į centrinę nervų sistemą.

"Nė viena valdžia neprisidėjo prie žmogaus gyvenimo sąlygų gerinimo. Ji tik žiūri, kaip čia kuo daugiau nulupus nuo to skurstančio piliečio. Kad ir kiek klausytum, tai vis kaip nėra pinigų, taip nėra. Pensijoms pinigų nėr, atlyginimams pakelti – nėr, o kainos – didžiausios Europoje, PVM – taip pat. Taigi kyla klausimas, kur, po velnių, dedasi tie pinigai? Kitose šalyse ir PVM trigubai mažesnis, ir prekės kur kas pigesnės, atlyginimai – nesulyginami su mūsų. Bet užtat kokie patenkinti mūsų valdžiažmogiai, kaip sumaniai jie sugebėjo nuskurdinti du trečdalius Lietuvos, už tai kiek pridygo milijonierių Seime! Todėl nėra ko stebėtis, kad pilnos gatvės ubagų."

Teisus žmogus, kad ir kaip žiūrėtumei. Tik kur dingsta pinigai po atominio sprogimo politikos sąvartyne jau visai nesunku nutuokti. O ir valstybiniams pseudoprojektams jų reikėjo ir dar daugiau reikės. Tad nenuostabu, jog po kalafiorų erzelio mėsą su makaronais pasišovę piginti naujojo Seimo kandidatai mėgina išstenėti rūpintojėlio grimasą. Koks gėris ir grožis! Gal net PVM burokams sumažins.

Tačiau vien PVM mėsai mažinimas kainuotų 80 mln. eurų, kuriuos po rinkimų reikės paimti ne iš ko nors kito, o ir vėl iš tų pačių mokesčių mokėtojų. Ir tyliai sukurptas "strateginis" planelis jau yra – apmokestinti žmonių automobilius, butus ir garažus. Štai kažkoks Pasaulio banko žemėtvarkininkas Mika Petteris Torhonenas jau apreiškė, kad laikas lietuviams mokėti už savo nekilnojamąjį turtą. Visiems!

Tam milijoninę algą gaunančiam pasaulio žemėtvarkininkui iš įpročio pritariamai kinkuoja galvomis mūsų klerkai ir šnabždasi, kaip po rinkimų laikysis griežtos biudžeto surinkimo drausmės. Tokios griežtos, kad užteks viskam – ir "otkatams", ir naujiems stadionams, ir dirbtiniams himalajams kur nors Druskininkuose, o gal net pensijas padidinti po du eurus bus įmanoma.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

tokia logika

ministrai,seimūnai,teisėsauga ,verslininkai sotūs- o jūs ubagai pasikarkit.

Q

Matau Pociumi pasivadinusi buroką.Burokiškas ir straipsnis.

šiaip

Kai atrodo, kad giliau klimpti į geltoną publicistiką nebeįmanoma, Pocius įrodo, jog nieko nėra neįmanomo. Lietuvoje yra daug bėdų, tačiau šita pigia, neracionalia, atvirai kvaila demagogija jų tikrai neišspręsime, o tik dar labiau pagilinsime. Nežinau, visa tai panašėja į sąmoningą kenkimą mūsų valstybei, nes sunku patikėti, kad toks žmogus nesupranta, kokią pigią ir nuodingą rašliavą tamsuoliams čia papylė. Toks tekstas yra daug kenksmingesnis už labiausiai degradavusią valdžią.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS