Sandėliukų paslaptys | KaunoDiena.lt

SANDĖLIUKŲ PASLAPTYS

Sandėliukai yra slaptojo mūsų gyvenimo dalis, niekas nežino, kas juose, išskyrus, aišku, labai smalsias žmonas. Skersai ir išilgai gyvenimo pabandęs Vilniaus reindžeris Artūras Zuokas vis randa kuo nustebinti visuomenę. Visuomenei iki tokių prakilnių mostų – kaip iki Kentauro Proksimos. Tiktai štai – yra dar ir žmona.

Ėgi pastaroji, nebeapsikentusi, ima ir atrakina slaptingąjį sandėliuką ir randa jame turtus nesuskaičiuojamus, reindžerio ligi šiol laikytus šalia konservuotų agurkų. Išsyk į trasą šoka keletas klausimų. Kodėl tai sandėliuke, o ne galerijoje? Jei dėžės su A.Zuoko adresu ir vis dar sandėliuke, vadinasi, galerijos jos net nepasiekė, o tai jau kvepia paraku. Juk siųsta ne dūlėti sandėliuke. Iš kur ten kitų menininkų darbai, tarkim, Kauno dailininko Varkalio – juk jie nebuvo siųsti iš Niujorko, o dingo Lietuvoje? Labai mįslinga, gerbiamasis A.Zuokai, uodas snapą nusilaužtų bespėliodamas. Ir pagaliau: ar žavioji Agnė tas dėžes pamatė ir pasidomėjo, kas jose tik skyrybų proceso metu? Na, kaip rašo vienas komentatorius: Zuokas gal dar kada ir apsiženys, bet jau tikrai niekad nebesiskirs.

Nors užsidaryk sandėliuke, atsisėsk lotoso poza ir medituok, mėgindamas suprasti, kas vyksta.

Tampa įdomu, kas mūsų mylmero sandėliuke. Gal Gintaro kambarys? Bet juk ne, mūsų meras ne toks, jis žmogus ūkiškas, veikiausiai ten – kelios poros guminių aulinukų. Štai apsiaus kuriuos nors ir bris per rusvą skystimėlį pažiūrėti, kaip Soboras restauruojamas. Skystimėlis jau ne tik spalvą, bet ir kvapą įgavęs, nes Žemaičių gatvę atnaujinantys darbininkai kiek blokavo savaiminę kanalizacijos šulinių cirkuliaciją. "Paskandinsim š...de visą Rašytojų sąjungą", kadaise sakė poetas Gintaras Patackas, turėdamas galvoje itin neaiškių narių priėmimą į pastarąją. Su ta sąjunga tiek jau to, bet Laisvės alėjos gal nereikia. Apskritai sunku suprasti, kas vyksta, liūčių būdavo ir anksčiau, bet tokių potvynių alėjoje nepamenu. Nors užsidaryk sandėliuke, atsisėsk lotoso poza ir medituok, mėgindamas suprasti, kas vyksta. Na, gal ir kur nors kitur kas vamzdžius atnaujina, atnaujins, ir bus gerai. Gal darbininkai kiek patvarkys nuotekų sistemas. Gal.

Gal apskritai artėja laikas, kai viskas taps taip beatodairiškai gerai, kad ilgėsimės nors šiokio tokio bardako. Mūsų mylmeras galės iki Soboro nueiti nors ir basas, Vilniaus reindžerio sandėliuke bus tik bulvės ir jau minėti konservuoti agurkai, ir apskritai viskas bus liuks. Na, bus, kaip bus, dar nebuvo taip, kad kaip nors nebūtų, anot šauniojo kareivio Šveiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ar

ar nepasiekė jo Verygos perspėjimai dėl rūkalų reklamos, ar žmogus neturi kitos fotkės?

tai

Šviesuolis išpurtusiu bei pamėlusiu veidu pamiršo sušukti tris kart valio papunio broileriui ir Kauną išvogusiems konserwatnykams :) Ko nepdarysi už Judo pinigą.

S.->gera aktualijų apžvalga

Inkaro ženklą kažkas išsaugojo. Tik gaminti žada sportbačius o apie kaliošus nerašė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS