Šantažo pradžiamokslis | KaunoDiena.lt

ŠANTAŽO PRADŽIAMOKSLIS

Gudijos teroristas Nr. 1, savo įniršį sutelkęs į vakarinius kaimynus, vis neatlyžta. Tik jis nekaltas, ne nuo jo juk priklauso ta diagnozė, kuri ima staiga ir paūmėja. Mozaikinė psichopatija – ne juokas. Ypač, kai tavo valioje 9 mln. ne visai patenkintų valdinių ir nuolat laisvėmis bei žmogaus teisėmis ar skaidriais rinkimais erzinantys maži kaimynai, kuriems reikia geros pamokos, kad bijotų ir nedrįstų kištis.

Tad kaip koks biblinis piktadarys, dar pavasarį pažadėjęs marą ir skėrius, įpusėjus vasarai, didysis kolūkietis nuosekliai laikosi savo žodžio. Tik kadangi laikai ne tie ir šaudyti viduryje Europos nėra kaip, tenka tenkintis mažiau greitais, bet, pasirodo, gana efektyviais ginklais – šantažu, šmeižtu ir grasinimais, visa tai praskiedžiant informaciniu maru ir skėriais.

Ir, regis, ponui tai kol kas neblogai sekasi. Štai per pirmąjį šių metų pusmetį lietuvių muitininkai sulaikė apie 9 mln. pakelių kontrabandinių cigarečių – dvigubai daugiau nei pernai. Didžioji jų dalis – iš Baltarusijos. Pirmoji pamoka.

Per pirmąjį šių metų pusmetį lietuvių muitininkai sulaikė apie 9 mln. pakelių kontrabandinių cigarečių – dvigubai daugiau nei pernai. Didžioji jų dalis – iš Baltarusijos.

Kita ne mažiau įspūdinga korta, kuria lošia A.Lukašenka – nelegalūs migrantai iš trečiųjų šalių. Jų skaičiai ne tokie įspūdingi, kaip rūkalų, bet irgi rodo kaimyno pastangas – 2,2 tūkst. galvų per Baltarusijos ir Lietuvos sieną nuo metų pradžios. Tik štai migrantai – ne cigarečių pakeliai, juos reikia apgyvendinti, pamaitinti, apkuopti ir užtikrinti žmogaus teises. Antroji pamoka.

Dar yra didaktiniai-propagandiniai filmukai (trečioji pamoka), rodomi per A.Lukašenkos TV. Ten pasakojama, kaip lietuvių pasieniečiai smurtauja prieš tuos pačius pabėgėlius, juos kankina, iš jų šaiposi.

Yra ir papildomos baltarusiškų krovinių per Klaipėdos uostą pamokos, bet tai jau smulkmena.

Gerai, kad nemažai IT profesionalų paliko kolūkiečio laimės salą, nes tada neišvengtume dar ir kibernetinių atakų.

Bet panašu, kad tai dar ne mokslo metų pabaiga, greitu laiku pamokų dar galime sulaukti ir iš Kinijos už Taivano atstovybės atidarymą Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ups

Pasirodo, idijotas Cha cha cha yra Astutės draugas ir rėmėjas. Na na. Kaip nesarmata tokius draugus turėti...

Cha cha cha

Įdomu, ar Lukašenka mums transportuoja idiotus, ar mūsiškiai taip suaktyvėjo?

Baik

dykaduone pudrinti smegenis žmonėms,mažai Anglijoje priskiedei?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS