Savižudžių grasinimai | KaunoDiena.lt

SAVIŽUDŽIŲ GRASINIMAI

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) šturmuoja bukumo aukštumas. Kartu pristatydama iki šiol neregėtą rinkodaros ir verslo etikos modelį. Jau rytoj baigsis terminas, iki kurio pabaigos Lietuvos krepšinio federacija (LKF) privalo patvirtinti, kad sutinka su FIBA valdininkų jos nariams primetamomis reformomis.

Tiksliau, ultimatyvia forma išdėstytu reikalavimu, kad mūsų šalies klubai nedalyvautų Europos taurės turnyre. Vietoje šių ULEB Eurolygos rengiamų varžybų nurodoma pasirinkti FIBA naujadarą – Čempionų lygos pirmenybes. Priešingu atveju, klubus grasinama diskvalifikuoti iš nacionalinio čempionato. Tai reikštų, kad ne vienus metus Europos taurės varžybose dalyvavusios Klaipėdos "Neptūno" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos būtų išmestos iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL). Kauno "Žalgiris", kaip ir kiti prestižiškiausio Europos krepšinio klubų turnyro Eurolygos dalyviai, panašių grasinimų nesulaukė. Kol kas…

Akivaizdu, kad ilgus metus snūduriavę FIBA valdininkai pakurstė  kovą su Eurolygos organizacija dėl įtakos Senojo žemyno krepšinyje. Pasižvalgę į viliojančius futbolo sodus, kur Europos futbolo federacija (UEFA) pavyzdingai tvarkosi savo Čempionų lygos ir Europos lygos turnyruose, Patrickas Baumannas su kompanija nutarė perimti iniciatyvą. Į puolimą perėjęs FIBA generalinis sekretorius su savo sėbrais žengė dar toliau – pasišovė pašalinti ir jų inovacijoms nepaklustančių šalių rinktines ir savo rengiamų varžybų. FIBA perspėjo, kad sankcijos įsigaliotų jau pradedant artimiausiu 2017 m. Europos vyrų krepšinio čempionatu. Tad jame nedalyvautų Lietuvos, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Graikijos, Turkijos, Rusijos, Serbijos, Kroatijos ir daugelio kitų šalių rinktinės.

Taigi, FIBA mosikuoja galingo poveikio bomba. Visa bėda, kad ši bomba sprogs po pačios Europos krepšinio valdžios kojomis. Juk žemyno pirmenybės be visų elitinių rinktinių taptų tik apgailėtina ligšiolinių čempionatų parodija, drauge sukompromituodama ir jų rengėjus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS