Skųstis – nekultūringa | KaunoDiena.lt

SKŲSTIS – NEKULTŪRINGA

Vyriausybės darbymetis. Kepamas biudžetas. Nors kūrybos čia kaip ir nėra. Nesikuičiama internete ir neieškoma kokio neįprasto recepto. Tradiciškai imamas senas. Tiek milijardų paimsime iš mokesčių mokėtojų, tiek ir tiek jiems atgal padalinsime. Vieniems – kiek reikia, kitiems – kiek liks. Labai primena žaidimą "Virė, virė pelytė".

Žinoma, labiau liks teisėjams, prokurorams, Specialiųjų tyrimų tarnybos, policijos vyresniesiems. Vieniems teisėsaugininkams, teisėtvarkininkams – vidutiniškai kiek daugiau nei 2 tūkst. eurų per mėnesį, kitiems – šimtu antru mažiau. Ir pavydėt nėra ko. Jei ne jie, vidutinis atlyginimas šalyje tikrai nesiektų 800 su "magaryčiom" eurų.

Biudžeto recepte bus pataupyta mažinant  kultūros finansavimą, nors svarbiausias šalies politikas vadovauja Seimo Kultūros komitetui. Čia pataupyti galima. Kultūringas žmogus, žinoma, ne akiplėša, nesiskųs. Aktorius vaidins, kad viskas gerai. Bibliotekininkė nepakels nuo knygos akių. Gėda būtų prisipažinti, kad auksinių rankų elektrikas uždirba daugiau.

Kitų metų valstybės biudžeto svarstymus Seime praskaidrins individualios parlamentarų razinos.

Prie kultūringų buvo priskiriami ir mokytojai. Bet jie pasirodė ne tokie, kokie turėtų būti. Užėmė Švietimo ir mokslo ministeriją, sukėlė neregėtą skandalą, kad net ministerijos pavadinimą reikėjo pakeisti. Neaišku, kas be to pasikeitė. Atlyginimai nestryktelėjo virš lubų, o visą etatą turi tik 25 proc. pedagogų. Ir apskritai mokytojų, pasirodo, yra gerokai daugiau, nei reikia. Tik mokyti nebėra kam.

Kitų metų valstybės biudžeto svarstymus Seime praskaidrins individualios parlamentarų razinos. Senbuvis Jurgis Razma turėtų įrašyti dar vieną žvyrkelį kažkur prie Plungės, kur Kantaučiai. O kokia naujokė Rūta Miliūtė – pakaunėj. Aišku, tie politikai biudžeto pyrago nepagardins, bet apie pastangas taps žinoma. Tai labai svarbu, nes paskutiniai kadencijos metai. Po metų kai kuriems parlamentarams baigsis katino dienos, už kurias kiekvieną mėnesį priskaičiuojama mažiausiai 2,5 tūkst. eurų. Čia kukliausias, jokio posto neužimančio politiko uždarbis. Bet ar Seime yra vietų be postų?

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

sunku skaityti,,,nes visa tai ---pasityciojanti tiesa

SUSIJUSIOS NAUJIENOS