Soste ramu | KaunoDiena.lt

SOSTE RAMU

Geriausi Lietuvos krepšinio klubai rytoj stos į mūšį dėl pirmojo sezono trofėjaus. Panevėžyje startuojančiame Karaliaus Mindaugo taurės turnyre ietis sukryžiuos Kauno "Žalgiris" ir Klaipėdos "Neptūnas" bei Panevėžio "Lietkabelis" ir Utenos "Juventus". Nors visos komandos prieš turnyrą mėtėsi skambiais pareiškimais, jų galimybės toli gražu nevienodos.

Akivaizdus varžybų favoritas – "Žalgiris". Kauniečiai gins titulą, kurį pernai spėjo pačiupti prieš pat pandemijos pradžią. Tąsyk kovo viduryje netikėtai užbaigus sezoną, KMT trofėjus taip liko vienintelis žalgiriečių iškovotas 2020-aisiais. Nors vėliau "Žalgiris" be kovos buvo paskelbtas ir LKL čempionu, net patys kauniečiai pripažino, kad kabinetuose paskirtas auksas nežiba taip pat, kaip aplaistytas savo prakaitu. "Neptūnas" šiemet atrodo kur kas kukliau nei pernai, tačiau į finalo ketvertą brovėsi panašiai. Prieš metus klaipėdiečiai ketvirtfinalyje labai sunkiai įveikė Alytaus "Dzūkijos" barjerą, šiemet – "Šiaulių". Tiesa, pernykštė komanda į finalo ketvertą vyko kupina planų pusfinalyje nukauti Vilniaus "Rytą". Šiemet susitraukė ir klaipėdiečių biudžetas, ir ambicijos. O ir varžovas jiems įveikiamas tik teoriškai. Tik 6-oje LKL lentelės pozicijoje esantys uostamiesčio krepšininkai šį sezoną su "Žalgiriu" susitiko dukart ir pralaimėjo vidutiniškai 26 taškų skirtumu.

Tik 6-oje LKL lentelės pozicijoje esantys uostamiesčio krepšininkai šį sezoną su "Žalgiriu" susitiko dukart ir pralaimėjo vidutiniškai 26 taškų skirtumu.

Nors "Neptūno" kapitonas Martynas Mažeika ir perspėjo žalgiriečius, kad šie, ginkdie, neatsipalaiduotų, akivaizdu, kad "Žalgiris" vidutiniokams yra beveik neįkandamas. Kita vertus, klaipėdiečių kolegos iš Utenos ir Panevėžio šiemet jau įrodė, kad viename mače gali būti stipresni už čempionus. Labai arti to buvo ir Prienų "CBet", Kaune nusileidęs tik paskutinę sekundę. Taigi, kad ir koks aukštas būtų karaliaus sostas, visada yra tikimybė, kad vieną dieną karalius bus nublokštas į pačias žemumas. Vilniaus "Rytas", vos prieš porą metų savo rankose laikęs trofėjų, o šiemet net neišstenėjęs finalo ketverto bilieto, gali tai paliudyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kl

Neptūnas jėga

Laimes

zalia balta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS