Statistika, apkaišiota gėlytėmis | KaunoDiena.lt

STATISTIKA, APKAIŠIOTA GĖLYTĖMIS

Gal galėtų atsiliepti koks nors žmogus, kuriam pernai pakilo alga, kaip ūmai paskelbė "Sodra"? Sąlyga – jis turi būti ne biudžetininkas ir ne iš Vilniaus.

Iš kur traukia klerkai tokius skaičius ir duomenis, kad jau daromos išvados, jog "mažos algos – nebe problema"? Kokių čia sardelių kalkuliacijomis paremta šitokia statistika?

Kažkodėl neteko sutikti žmogaus, kuris būtų ne iš sostinės ir girtųsi vis didėjančia alga. Tiesa, besigiriančiųjų sumažėjusia – ne vienas.

Aiškėja, kad 12,5 proc. darbo užmokestis pernai kilo viešajame sektoriuje. Tauta 12,5 proc. pagerėjusio gyvenimo nepajuto, vadinasi, darbo našumas biudžetininkų šiltnamiuose nekilo, tačiau algos jiems vis tiek didėjo. Mechaniškai.

Šekite jums socialinę teisybę, mieli Lietuvos dirbantieji.

Čia dar ne viskas. Gerėjo gyvenimas ir bedarbiams, kurie dabar įgijo legalią teisę į devynių mėnesių vegetaciją. Tai yra tiek laiko gaus padidintą pašalpą maloniam nieko neveikimui. Ir, kaip pastebėjo A.Užkalnis, jų dar ir pašalpininkais nevalia vadinti, nes už tai gali tekti pasiaiškinti policijoje. Dabar čia valstybės tokia politika: vegetatyvinę pašalpinių klasę reikia gerbti, kaip anksčiau K.Marxo ir Lenino proletariatą.

Ar ne dėl tokios dirbtinai kuriamos gerovės bedarbių armija Lietuvoje ėmė taip sparčiai gausėti – padidėjo net trečdaliu?

Grįžtant prie algų, matyt, reikėtų patarti statistikos genijams: atskirkite vienąkart Vilnių ir visą kitą Lietuvą. Jau net Europos Komisija už tai bara mūsų biurokratus, po nosimi niekaip neįžvelgiančius atskirties, kurios nepastebėti gali nebent debilas. Tai sostinėje 10–12 proc. ir daugiau kilo algos, ten, kur koncentruotos finansų, paskirstymo ir biurokratijos galios. Paklauskite Judrėnuose, kam čia pernai kilo alga, gausite į snukį. Tos spekuliacijos skaičiukais tik dar labiau siutina tautą, kurią iš kantrybės veda statistikos gėlytėmis apkaišiotos valdžios klaidos, netiesa ir neteisybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Paantrinu Bruto Neto

Daug tiesos posakyje apie valdančiųjų statistiką: “yra melas, yra didelis melas ir yra statistika”. Pateikiu panašų pavyzdį – tu perki mėsą, aš teįperku tik bulves. Vadinasi, pagal statistinį vidurkį mes abu gyvenam puikiai ir valgom cipelinus.

Cha cha cha

Kas atsitiko, Pociau? Ėmei ir parašei nuogą tiesą apie valdančiųjų žongliravimą statistika. Pamiršo valdantieji tau pervesti išankstinį honorarą už paslaugas?

To RK

Va čia jau įkliuvai melagi, nežinai, bet aiškiai šmeiži ir kalbi netiesą. Praleidai progą patylėti, gerbiamas demagoge.Kaip buvai apgailetinas menkysta,taip ir likai. Jei pajamos dideja, tai nereiškia, kad didėja ir algos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS