Stručio logika | KaunoDiena.lt

STRUČIO LOGIKA

Milijono vertas klausimas, sakoma apie sudėtingą gyvenimo dilemą. Milijonas eurų yra maždaug tiek, kiek vos per porą mėnesių gali uždirbti Lietuvos futbolo klubas. Blogiausiu atveju – maždaug trečdalis milijono. Tačiau tokia, rodos, auksinė galimybė vilioja toli gražu ne visus.

Keturios geriausios Lietuvos ekipos jau trypčioja prie tarptautinių turnyrų starto linijos. Marijampolės "Sūduva" Čempionų lygos atrankos pirmame etape susitiks su Belgrado "Crvena Zvezda". Tikėtina, nelaimės, bet vis tiek pasiims savo 280 tūkst. eurų dalyvio išmoką ir sezoną pratęs Europos lygos kvalifikaciniame turnyre. Kur, beje, pernai pasiekė ketvirtąjį atrankos etapą, susižerdama gerokai per milijoną eurų. Ir didelių stebuklų tam neprireikė. Jokių nukautų futbolo milžinų, Europą pribloškusių sensacijų. Tiesiog racionalūs suvalkiečiai maksimaliai pasinaudojo savo galimybėmis.

Milijono vertas klausimas – ar to pusės milijono eurų nebepakaktų išgyventi ir ar iš tiesų klubo skolos jau siekia tą mūsų minimą milijoną?

Kiek kukliau, tačiau taip pat efektyviai Europos lygos atrankoje pasidarbavo "Trakų" klubas. Šiemet nauju – "Riterių" – pavadinimu vėl mėginsiantis pakartoti pernykštę sėkmę, kai perkopė tik vadinamąjį nulinį ir pirmąjį etapus, bet vis tiek pasipelnė maždaug 800 tūkst. eurų. Šalies vicečempionas Vilniaus "Žalgiris" turi solidesnes pajėgas, tad net ir ne itin sėkmingi burtai vilniečių negąsdina.

Pala, o kurgi ketvirtoji Lietuvos komanda? Ja turėjusio tapti Kauno "Stumbro" prezidentas iš Airijos Richardas Walshas pasielgė kaip strutis – pajutęs pavojų, sukišo galvą į smėlį. Tempė ekipos egzistavimą iki pat UEFA varžybų, o paskui atsisakė starto jose. Teigiama, dėl finansinių sunkumų. Bet paskaičiuokime: vien už dalyvavimą pirmame atrankos etape UEFA išmokės 240 tūkst. eurų. Jei, neduok Dieve, "Stumbras" būtų peršokęs pirmą atrankos barjerą, o tai gana reali užduotis, uždirbtų dar 260 tūkst. eurų. Pridėkime dar UEFA papildomai mokamą solidarumo išmoką.

Tad milijono vertas klausimas – ar to pusės milijono eurų nebepakaktų išgyventi ir ar iš tiesų klubo skolos jau siekia tą mūsų minimą milijoną?

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Fanas

ragai Stumbrui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS