Su tradicinio auklėjimo vėliavomis | KaunoDiena.lt

SU TRADICINIO AUKLĖJIMO VĖLIAVOMIS

Vaikų mušti nevalia, prieš juos smurtauti negalima nei psichologiškai, nei, ką jau kalbėti, viela, šiekštu ar pagaliu. Šitai pagaliau suprato ir Rusijos Dūmos deputatai (apie mūsiškius – vėliau), nusprendę tai įtvirtinti įstatymo raide.

Ir ką manote? Netruko sulaukti žinutės iš patriarchato. Sutanuoti tėtušiai pikti, esą tuo griaunamos tradicinės vertybės, nusižengiama įprastoms krikščioniškoms tradicijoms, juk net Biblijoje parašyta, kad atžalas auginti reikia saikingai vis pašeriant (kaip kokius gyvuliukus) "beržine putra".

Kitaip tariant, reikia mušti nuoširdžiai, su meile, tikintis, kad mušamasis ateityje girs savo gimdytojus už tą jų glitų sadizmą. Vis prisimindami, jei "mūsų laiku nebūtų pliekę lazda per galvą, iš kalėjimo dabar neišeitume". Yra toks požiūris, nieko nepadarysi. O didžiųjų brolių padangėje visa tai įgijo dar ir religinį atspalvį.

Pas mus gi patamsių gaivalai irgi ne iš medžio spirti. Jiems jokie įstatymai nė motais. Štai visai neseniai iškilo aikštėn vieno interaktyvaus tėvelio iš Dzūkijos nuokrypiai. Jis savo paauglį sūnų žadindavo lediniu vandeniu, kad neužmirštų vartininko duonos, smūgiuodavo kamuoliu šiam į nugarą, o paskui dar liepdavo ravėti darže piktžoles, jas rūšiuoti, fotografuoti ir atsiųsti jam elektroniniu paštu iliustruotą ataskaitą su paaiškinimais ir išnašomis. Kone tobulas tėvas – trys viename: Mičiurinas, Makarenka ir Ježovas (buvo toks rafinuotas Stalino išsigimėlis).

Be spalvingų tradicinio auklėjimo vėliavų gyventi visuomenė negali.

Štai garsas apie amžinatilsį mažylius šulinyje jau nuslopo, tie dvyniai iš Klaipėdos šiukšlių konteinerio – dar toliau istorijos paraštėse, dabar "ant bangos" – šiurpė iš Pakaunės, kur senis besmegenis du mažylius pririšęs prie suolo tarsi šuniukus basliu talžė.

Na ir ką? Galime didžiuotis savo teisėkūra, nes mėšlamaišis iš daboklės jau paleistas, pagal tobulą vaikus ginantį įstatymą jam galbūt bus skirta bauda – kokie 54 eurai ir dar gal 400 eurų už ligoninės paslaugas. Susimokės ir toliau dairysis naujų aukų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS