Sunki taikdario misija | KaunoDiena.lt

SUNKI TAIKDARIO MISIJA

Aušta rytas Sakartvelo. Ateina laikas statyti tiltus, griauti sienas, kurti bendrą ateitį. Lietuviai niekada nepaliko kartvelų vienų, net sunkiausią valandą.

Tokį patetika pritvinkusį posmą (su pretenzijomis į haiku) prieš pat išvykdamas į šią gerais vynais, vaišingumu ir karštakraujais džigitais garsėjančią šalį savo socialinio tinklo paskyroje įrašė parlamentaras Ž.Pavilionis.

Įtikėjęs savo taikdariška misija buvęs diplomatas, dabar politikas, ūmai užsimiršo, jog vyksta ne į Jungtines Valstijas ir net ne į Baltarusiją, o į Kaukazo valstybę, kurios legendiniai herojai turėjo reikalų su pačiu Aleksandru Didžiuoju.

Kitaip tariant, Lietuvos Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkui ten pritrūko diplomatinės sėkmės, renkantis tinkamą retoriką apie režimą, sankcijas ir visa kita.

Grįžus iš taikdarystės misijos Kaukaze, Seimo valdyboje pasiaiškinti paprašė opozicija, pastabas pareiškė parlamento pirmininkė, ir turbūt Prezidentas Ž.Pavilioniui progai pasitaikius dar turės ką pasakyti.

Todėl nenuostabu, kad naujai paskirtasis Sakartvelo premjeras I.Garibašvilis pareiškė, jog „to žmogaus“ pasisakymai „nei man, nei mano komandai nereiškia nieko“.

Įsiutinti kartvelą ir dar jo namuose nėra labai išmintinga ir visiškai nediplomatiška, tad galima manyti, jog Ž.Pavilionis čia dar visai neblogai išsisuko.

Tiesa, grįžus iš taikdarystės misijos Kaukaze, Seimo valdyboje pasiaiškinti paprašė opozicija, pastabas pareiškė parlamento pirmininkė, ir turbūt Prezidentas Ž.Pavilioniui progai pasitaikius dar turės ką pasakyti, veikiausiai ne itin malonaus.

Tačiau labiausiai dėl šitos politiko-diplomato nesėkmės krykštavo „valstietė“ A.Širinskienė, savo feisbuke „įgėlusi“, jog Užsienio reikalų komiteto pirmininkas „kalbasi su visu pasauliu“. Ir esą dar gerai, kad ne su visa visata.

„Tik įdomu, ar jis Užsienio reikalų komitete bent gavo įgaliojimus kalbėtis su „visu pasauliu“ komiteto vardu ir kaip pirmininkas skelbti ultimatumus tiek Sakartvele, tiek ir čia, viduje?“ – domėjosi ponia A.Š.

Ir visai be reikalo tokia piktdžiuga, nes tai tikrai ne pats didžiausias Lietuvos politiko fiasko užsienyje, gi lig šiol dar niekas neperspjovė L.Graužinienės vizito Ukrainoje 2013 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

taigi

Pagerintas taikdarys, bandė organizuoti perversmą :)

kaunas

..ir ko Lietuvai lysti i tu karshtakosiu politika??Jau cecenai "mus apderge" uz ishtiesta draugystes ranka ,o veliau cecenai prigludo prie Putino krutines[ir tas atleido jiems visas rusu zmoniu zmogzudystes]] Kaukazo zmones ne EUROPIECIAI ---jie impulsiniai,nedekingi ,nenuspejami ir begedziai. Tolyn nuo tautos ,kuri rytoj tave parduos ir isduos

Vytautas

Jo, bet į tokį lygį buvo pamažu einama. Tiesos šviesa plieskiančiomis akimis lakstė jis su popieriais dėl Astravo AE, paskui dėl sankcijų gudams, dabar štai - Gruzija. Velnias apsėdo Lietuvą, vargiai ištrauksime kai Seime vien fanatikai ir fariziejai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS