Suomiškos laimės stebuklas | KaunoDiena.lt

SUOMIŠKOS LAIMĖS STEBUKLAS

Naktį pažadintas bet kuris lietuvis be vargo galėtų įvardyti svajones, kurios labiau nei pilietybė ar bendra kalba vienija tautą: laimėti "Euroviziją", aplenkti estus (geriausiai visose srityse) ir tiesiog banaliai būti laimingiems.

Apsnūdę vargiai galėtume detalizuoti pastarąją būseną, tačiau nebūtų lengva ir išvaikius miegus. Į galvą šautų tokios viena kitai prieštaringos sąlygos, kurios, jei būtų įgyvendintos kokioje gyvenimo laboratorijoje, sukeltų nevaldomą sprogimą. Šiame laimės aplinkybių sąraše neabejotinai būtų orūs atlyginimai, atvirkščiai proporcingi darbo našumui. Puiki sveikata be varginančių profilaktinių patikrinimų. Labai simboliniai pajamų mokesčiai ir vokiškos pensijos, nemokamas viešasis transportas, neišsenkanti valstybės parama ūkininkams, Palangos verslininkams, gausioms šeimoms, viengungiams, tėvams ir bevaikiams. Žinoma, dar ir pigios, bet labai kokybiškos maisto prekės. Išskirtinė švietimo sistema, kai be prievartos atlikti namų darbus išugdomi PISA lentelių lyderiai. Na, ir visuose prestižiniuose apdovanojimuose šmėžuojančios lietuviškos pavardės, net jei jų savininkams jų genealogija visai nerūpėtų. Tokiomis sąlygomis turėtume pasijusti orūs ir laimingi. O kol kas naujausiame Jungtinių Tautų sudaromame Pasaulio laimės indekse esame 38-i, nagus graužiame matydami, kad pirmieji pasaulyje ir vėl yra suomiai.

Yra ir oficialus priežasčių sąrašas, tačiau, lietuvio akimis, jis yra niekinis, nes argi apskritai gali būti laiminga tauta, kuri moka milžiniškus mokesčius?

Nors sudarant šį indeksą žmonės vertino ir kovą su COVID-19, laimingiausiųjų aukštumose suomiai yra jau ne pirmus metus, tad ieškant laimės sąlygų kova su virusu tikrai nėra svarbiausia. Žinoma, yra ir oficialus priežasčių sąrašas, tačiau, lietuvio akimis, jis yra niekinis, nes argi apskritai gali būti laiminga tauta, kuri moka milžiniškus mokesčius, aktyviai puoselėja lyčių lygybę (dabartinė premjerė ne tik moteris, ne tik labai jauna, bet dar ir užaugusi vienalyčių partnerių šeimoje), yra priversta kęsti šaltą jūrą, net vasarą šildosi pirtyse, maitinasi labai neegzotiškai, gurkšnodama labai brangų alkoholį? Juk ir mes patys visa tai turime, tik kažkodėl nesijaučiame laimingi. Ar nebus pagrindinė laimės recepto dedamoji – ne kokie už projektinius pinigus įsisavinti stebuklai, bet paprastas gebėjimas mėgautis tuo, ką gauni jau gimdamas? Ir, be abejo, dideli mokesčiai bei labai protingi juos skirstantys žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaunas

drebulys eina Zmogaus [normalaus ]kunu. ...ir kas imete ta [busima]premjere i NULYTINTU PARTNERIU partnerystesSANDRAUGA ? galima tik labai apgailestauti ,kad tai [[o gal JAU !] tam kudikiui regeti antinormaliuju partnerystes "rupescius" SODOMA,gomora .Ir zurnaliste nori ,kad lietuviu tauta "didziuotusi ".o gal ir "stumtu " panasiu nukrypimu slenga Lietuvoje,,,,Ne,,reikia verkti del tokio ZMONIU suomiu NUZMOGEJIMO.. Akmens amziaus GRIMASOS!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS