Susintetintas skaidrumas | KaunoDiena.lt

SUSINTETINTAS SKAIDRUMAS

Šis Seimas į šalies politikos istoriją save bando įrašyti skaidriausiomis raidėmis. Užteko vos trijų ketvirčių šios kadencijos, kad pagal skaidrumo lygį ne tik pavytume, bet ir nosį nušluostytume Vakarams.

Valdantieji politikai įsitikinę, kad reikalavimas, jog parlamentarai deklaruotų visus savo susitikimus su įvairaus plauko lobistais, yra perteklinis ir siūlo jį panaikinti. Su kyšiais baigta. Su nupirktais įstatymais baigta. Su tyčinėmis įstatymų spragomis baigta.

Tuoj bedarbių gretas papildys pulkas iš niekam nebereikalingos STT (ar gali kas maloniau politikų ausyse skambėti, nei „buvę STT pareigūnai“?). Teks uždaryti ją. Tuo pačiu bus ištesėtas pažadas – negailestingai kovoti su biurokratija, naikinti nereikalingas institucijas. Pirma tebūnie STT.

Greičiausiai žalieji valstiečiai išrado glifoso atmainą, kuri sunaikina net menkiausius korupcijos daigelius, jau nekalbant apie sunokusias ar net pernokusias politikos piktžoles.

Greičiausiai žalieji valstiečiai išrado glifoso atmainą, kuri sunaikina net menkiausius korupcijos daigelius, jau nekalbant apie sunokusias ar net pernokusias politikos piktžoles. Neatmeskime, gal šis tėvynainių išradimas išgarsins mus visame pasaulyje. Demokratiją eksportuoti jau daug kas gali. O štai skaidrumo dar niekam nepavyko. Nuo neatmenamų laikų buvo manoma, kad skaidrumas per skaidrus, todėl nematomas. Bet mūsiškiams pavyko jį susintetinti ir padaryti apčiuopiamą! Turėtų priminti Nemuno vandeniu gerokai skiesto pieno miltus.

Gaila, ką tik baigti skelbti Nobelio premijos laureatai. Nepakliuvome šįmet. Bet kitąmet! Laikykitės pasaulio profesoriai ir mokslų daktarai! Tik truputį neaišku, kurioje srityje turėtume būti nominuoti. Gal fizikos? Bet juk labiau tiktų chemijos. Ekonomikos – taip pat. Žinoma, ir medicinos. Taikos – irgi nieko. Na, tik ne literatūros.

Mūsų politikams rašto darbai prastai sekasi. Jie teisinasi, kad ataskaitų, su kokiais lobistais susitikinėja, ką šie nori „prastumti“, rašymas esą užima daug brangaus laiko. Žinoma, jų laikas brangus. Visuomenei Seimas brangiai kainuoja. O, tarkime, mokytojo laikas pigus, tegu nors ir per naktis aprašinėja kiekvieną savo krustelėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS