Susitikimas prie Kremliaus | KaunoDiena.lt

SUSITIKIMAS PRIE KREMLIAUS

Tokia jau pas mus atsirado "praktika", kad beveik kiekvieną vakarą visa šeima per kompiuterį stebime Rusijos žmogaus teisių gynėjo, advokato Marko Feigino ir Ukrainos prezidento patarėjo Aleksejaus Arestovičiaus pokalbius.

Jau daugiau nei pusę metų taip darome ir visai neatsibosta, nes kiekvieną kartą išgirstame ką nors vis naujo.

Prisimenu vienoje laidoje, kurią M.Feiginas vadina "strymu", jie abu svarstė, kaip būtų gerai kada nors, po karo, susitikti kur nors Maskvoje ir išgerti sykiu kavos arba dar ko nors.

Net keista, kad šie du vyrai nėra matęsi gyvai. O juk jie visą laiką nuo pat invazijos į Ukrainą pradžios, kalbasi ir vienas kitą mato tik per kompiuterio monitorių. Tikrai keista pažintis.

Jie abu viliasi, kad Rusija kada nors bus visai kitokia, nebus agresyvi valstybė ir joje bus tikrai miela gyventi ar apsilankyti visiems, kas tik nori.

Aleksejus (visai ne Oleksejus, kaip jo vardą kažkodėl rašo lietuviškoje spaudoje, gal kai kurie tamsūs žmonės nežino, kad jis rusakalbis?) kažkada viename pokalbyje minėjo, kad yra V.Putino Rusija, bet yra ir Andrejaus Makarevičiaus, Antono Čechovo ir kitų intelektualų Rusija.

Todėl patiko ta mintis, kad rusus reikia skirti vienus nuo kitų, nes jie labai skirtingi. Skirtingų pažiūrų, skirtingo suvokimo, skirtingų įsitikinimų, idealų ir patirties.

Ir daugelis pačių pažangių rusų tikrai žino, kad ateityje jų šalis bus visai kitokia – šviesi, draugus mylinti ir nuostabi.

Taigi ta svajonė kada nors jiems susitikti Maskvoje šiandien ir atrodo graži perspektyva, dėl kurios verta labai pasistengti. Todėl maloniai nustebino internete pamatytas vaizdelis, kaip tai įvyks. Jis ne tik pagerino nuotaiką, bet ir suteikė viltį, kad net šiais laikais galima svajoti apie šviesią ateitį.

Šiame paveikslėlyje pavaizduota, kaip A.Arestovičius su M.Feiginu prie pat Kremliaus geria sulčių, kurias jiems atnešė padavėjas – dabartinių pareigų netekęs nuolankusis Dmitrijus Peskovas. Net ir po V.Putino visiems reikės kaip nors gyventi. D.Peskovui – irgi.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kawianskas

kaip ten su litvinų sušaudytais 196 000 žydų? Kiek procenųį šaudė, kiek palaikė?

Aha

Puikios laidos Feigino.Kasvakarą žiūriu.Taip pat patinka Olego Ždanovo, Berezoviec ir Vladimo Bučko kanalai.

klausimas susitikusieks prie Kremliaus

kurio iš kokių dvidešimt. Taigi, buvo susitikimas Minske - Merkel, Fransua Olandas, Parasionkas ir Putinas. Ko jie ten rinkosi? Iš neturėjimo ką veikt? Pagert batkos samagono? Kitu svarbiu tikslu? Kokiu ir ką sutarė. Kas turėjo tuos susitarimus vykdyt bet dėjo skersą? Kas žudė Donbaso gyventojus? Ar nereikėjo krapų subombarduot kaip serbų? Ir neturėtume karo. Dar nepabaiga, galim sulaukt ir termobranduolinio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS