Svečias pagal iškvietimą | KaunoDiena.lt

SVEČIAS PAGAL IŠKVIETIMĄ

Nors stilingumu ir puošnumu vargiai prilygo eilinio šių dienų nuvorišo šventei, intriga bei reikšmingumu Austrijos užsienio reikalų ministrės Karin Kneissl vestuvės pranoko net metų vestuvėmis vadinamas naująjį ir Senąjį pasaulį sujungusias princo Harry tuoktuves. Ir kur nebus, jei (sako) juokais į šventę pakviestas Vladimiras Putinas sureagavo labai rimtai ir atlėkė it impulso pagautas krikštatėvis, galopu keliaujantis iš vieno dalykinio susitikimo į kitą.

Strategine prasme Rusijos prezidento susitikimas su Vokietijos kanclere Angela Merkel, į kurį skubėdamas jis ir padarė vingį iki Štirijos, buvo gerokai svarbesnis. Tačiau "privataus darbinio" vizito Austrijoje reiškmė dėl to nesumenko.

Diplomatinę klaustrofobiją keliančioje izoliacijoje gyvenančiam V.Putinui seniai reikėjo naujų motyvų vaizdų galerijai. Kad ir koks populiarus būtum, sunku Rusijos rinkėjams aiškinti, kad vis dar esi supervalstybės supervaldovas, jei nuotraukose šypsaisi tik greta premjero Dmitrijaus Medvedevo, stačiatikių cerkvės patriarcho ir trečiojo ešelono valstybių lyderių. Ar gali būti iškalbingesnė politinė svorio iliustracija, nei prieš išdidų Kremliaus šeimininką nuolankiai priklaupusi Austrijos diplomatijos vadovė nekaltu nuotakos drabužiu?

Tokią pat politinio mačizmo žinią šis vizitas skleidžia ir į Vakarus nuo Štirijos. Puikiai surežisuoto V.Putino monospektaklio tikslinė auditorija – sankcijų Kremliui svarba ir bloko vienybe įtikėję sąjungininkai abipus Atlanto.

Kai užtrenkiami paradiniai vartai, atsiveria privačių rezidencijų durys, Vašingtonui ir Londonui sako Maskva. Girdi, vakar asmenine V.Putino partnere buvo Silvio Berlusconi Italija, šiandien – Austrija bet kurio aukštas pareigas užimančio jos atstovo vaidmenyje. Kas rytoj? Pamatysim. Kas žino, gal spalį vyksiančiose eilinėse buvusio Vokietijos kanclerio Gerhardo Schroederio vestuvėse asmeninis draugas Vladimiras bus daugiau nei nuotaką šokdinantis garbės svečias.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

NIKA

ko cia pykstat,nejaugi del to ,kad nepakviete musiskes,matomai todel,kad yra kitokios orentacijos.Nepanikuokit ir neliudekit,valio Putinui,tikriausiai jis to vertas

Chamas

Be to neuzaugos putinėlio,vaisvila jau būtų gavęs Grybauskaitės bylą iš Maskvos archyvu ir paviešinės visiem..bet Putinas savo KGB prostitučių bylas saugo net Rusijos federacijos istatymu!buvusiųjų nebūna,sakė putinas.suvedam galus.putinas saugo grybauskaite...o ką saugo ir myli grybauskaite?konservatorius!matyt ten daug savų deduliu,Marijų..

tam--,,taigi ,,ir cha ha ha,,,----violetine tryda....

ir tos trydos megejai..............
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS