„Švogerių“ kraštas | KaunoDiena.lt

„ŠVOGERIŲ“ KRAŠTAS

Aš tai būčiau viską kitaip padaręs. Ši sarkastiška frazė, iš vienos populiarios socialinių tinklų paskyros, tinka visiems gyvenimo atvejams. Ir vertinant remontą kaimyno bute, ir samprotaujant apie Lietuvos ekonomikos autoritetų sprendimus, ir liežuvaujant apie skyrybomis pasibaigusią santykių dramą įžymybių šeimoje. Be jos neišsiverčiama ir Lietuvos krepšinio fronte. Juo labiau kad nuo seno žinoma, jog mūsų šalyje yra 3 mln. oranžinio sviedinio ekspertų. Ir visų jų kvalifikacija, sprendžiant iš komentarų, mažų mažiausia nenusileidžia svarbiausiam Lietuvos krepšinio treneriui.

"Net nesvarstyta", – taip Dainius Adomaitis atsakė į klausimą, ar mėgino į 24 kandidatų sąrašą įtraukti Donatą Motiejūną. Išvada daugiau nei aiški – karo kirvis, kurį iškasė treneris ir, dabar jau buvęs, rinktinės aukštaūgis lieka neužkastas. Tiesa, dabar juo mojuos ne patys herojai, o tūkstantinė sirgalių armija. Laido riteriai ėmė plūstis vos paskelbus rinktinės rezervą, iš kurio bus atrinktas galutinis dvyliktukas, vyksiantis į pasaulio čempionatą Kinijoje. Absoliuti dauguma stojo žaidėjo pusėn. Treneriui prikaišiojamos netgi su krepšiniu nesusiję paskalos. Svaičiojama, esą D.Adomaitis – Arvydo Sabonio dukros Aušrinės krikštatėvis, todėl bus laikomas poste bet kokiomis aplinkybėmis.

Sulaukta net pasiūlymų rengti piketus prie Krepšinio federacijos biuro, reikalaujant paimti į rinktinę D.Motiejūną, o ekipos vadžias operatyviai perduoti Šarūnui Jasikevičiui. Štai kaip viskas paprasta, kaip pagalvoji!

Racionalesnių argumentų išsakyta nedaug. Kol kas bene vienintelis D.Motiejūno koziris – jis puikiai pažįsta Kinijos krepšinio virtuvę, yra išbandęs arenas, adaptavęsis prie vietos klimato ir t.t. Tokia patirtis praverstų ir už aikštės ribų. Tačiau ar tai nusveria D.Adomaičio argumentus? Juk geras komandos mikroklimatas planetos pirmenybėse gali būti kur kas svarbesnis veiksnys nei kalbos su trenerių štabu nerandančios Kinijos lygos žvaigždės indėlis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Benas

Svarbu laimetu medalius

kaunietis

O ar ne per daug "varoma" ant Adomaičio ? Juk apie mikroklimatą komandoje kalba , o ir seniau visko buvo girdėti, ne tik iš trenerių , bet ir žaidėjų. Tad matyt "žvaigždė" vis dar sužvaigždėjęs ir mažai skaitosi su komandos nariais [ ir žaidėjais, ir treneriais ] . Todėl ir lieka už borto, kad...viską geriausiai žino, viską geriausiai daro...[ nors , kai buvo rinktinęje paskutinį kartą , ar labai matėsi jo indėlis ? Nors gerbėjai jo ir "vadinami jo žinovai" visada stojo 'piestu " už D.M.

Nieko

Jei neiseis is grupes, tada nebus taip liudna

SUSIJUSIOS NAUJIENOS