Traukinys nelaukia | KaunoDiena.lt

TRAUKINYS NELAUKIA

Iki Lietuvos krepšinio lygos starto lieka vos trys savaitės, o kai kurioms komandoms trūksta dar pusės žaidėjų. Anksčiau tokia situacija buvo sunkiai įsivaizduojama, bet šiemet ji mažai ką stebina. Šalies krepšinio čempionatas nuleidžia savo meistriškumo kartelę.

Pagal manevrus žaidėjų rinkoje šią vasarą atrodo, kad tik Kauno "Žalgiris" nežengė žingsnio atgal. Net ir LKL čempionai iki paskutinio sandorio popieriuje atrodė skysčiau nei pernai. Tačiau sukirtę rankomis su patyrusiu NBA kariu Emmanueliu Mudiay, kauniečiai priaugo solidumo. Tiek, kad dar iki sezono starto juos be didelės rizikos galima skelbti LKL čempionais. Iš konkurentų sparčiausiai juda Panevėžio "Lietkabelis", vienintelis, neskaitant "Žalgirio", jau baigęs žaidėjų komplektaciją. Vis dėlto greitai nereiškia gerai. Ypač daug klausimų kelia priekinė panevėžiečių linija. Vasaros darbų finišo link artėja ir Vilniaus "Rytas", bet Andrew Goudelocko lygio aikštės generolų kol kas nėra, o ar tam užteks pinigų, taip pat neaišku. Utenos "Juventus" ir Klaipėdos "Neptūnas" juda panašia pirkinių kokybės trajektorija kaip ir pernai. Uteniškiams sunkiausia kompensuoti Vaido Kariniausko netektį. Klaipėdiečių sąraše smagiai atrodo Deivido Gailiaus ir Žygimanto Janavičiaus pavardės, bet Simo Galdiko kovingumo bei Evaldo Šaulio veržlumo kai kuriais momentais gali ir pritrūkti.

Šias komandas bent tarpinėje atkarpoje netikėtai aplenkė Prienų "Labas GAS", dėl klubą valdančios žaidėjų agentūros prisivilioję keletą itin perspektyvių talentų. Kitas agentų projektas Kėdainių "Nevėžis" juda kur kas lėčiau, bet neabejotinai pridės keletą žaidimo patirties ieškančių perspektyvių užsienio krepšininkų, kurie kilstelės klubo akcijas. Pasvalio "Pieno žvaigždžių", Alytaus "Dzūkijos, "Šiaulių" ir Jonavos "CBet" situacija kol kas primena įsibėgėjančio traukinio vijimąsi. Kažkas į jį įšoks ir spės užsiimti patogią vietą prie lango, o kai kam teks liūdnai trypčioti paskutiniame vagone.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Motiejus

Kodėl Motejūno žalgiris nepirko

Arturas

Sustok, traukiny!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS