Turkijos aidas | KaunoDiena.lt

TURKIJOS AIDAS

Pagaliau! Gęsta šviesos, kyla uždanga, spektaklis prasideda. Jau rytoj Kinijoje startuos 18-asis pasaulio vyrų krepšinio čempionatas. Vieniems – kupinas didžiulių vilčių, kitiems – turnyras be didelių prošvaisčių.

Pirmosios į aikštę šeštadienio rytą Fošane žengs Serbijos ir Angolos rinktinės, perduosiančios estafetę likusioms 30 ekipų. Tarp jų ir Lietuvai, kuriai planetos pirmenybės prasidės diena vėliau ir bene palankiausiu būdu – akistata su silpniausia H grupės komanda – Senegalu. Sekmadienis Donguane lietuviams turėtų būti ramus, tačiau tuo štilis Kinijoje ir baigsis. Po dienos poilsio Dainiaus Adomaičio vyrai laikys jau Kanados egzaminą, kuris atrodo rimtesnis. Tiesa, ši kaktomuša gal ir taptų lemiama, jei ne įspūdingos varžovų netektys. Iš esmės lietuviai galynėsis su antrąja Kanados komanda, netekusia ne tik praėjusio sezono NBA rezervinės lygos naudingiausio žaidėjo Chriso Boucherio, bet ir net penkiolikos NBA krepšininkų! O tą vienintelį, neatsisakiusį padėti savo tėvynės ekipai mūsiškiai kaip nors sutramdys. Paskutinė grupėje lauks Australija, su kuria, ko gero, ir pasidalysime nugalėtojos titulą. Tad pirmąjį etapą lietuviai įveiks be vargo. O štai antrajame jų lauks jau kito lygio oponentai: įspūdinga Prancūzija, naują talentų kartą užsiauginusi Vokietija. Apklausų duomenimis, maždaug pusė Lietuvos krepšinio sirgalių mano, kad čia mūsų rinktinės kelionė ir baigsis. Dar ketvirtadalis tiki, kad Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis ekipą ištemps iki ketvirtfinalio.

Ir tik didžiausi optimistai drąsiai sako: netrizniokime, viskas bus gerai. Esą Lietuva pateks tarp keturių stipriausių pasaulio rinktinių, o ten jau – kaip Dievas duos. Gal duos kaip 2010-aisiais Turkijoje? Juk tąsyk bronzos medalius iškovojusia komanda ir jos vairininku Kęstučiu Kemzūra taip pat tikėjo nedaugelis. Tačiau tuomet europinio vardo dar nesusikūręs specialistas su savo nutrūktgalviais nušuoliavo iki pat prizininkų pakylos. Gal ir D.Adomaičio kariaunai pavyks pakartoti kolegų žygį?

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kazys

jamam Senegala

Rimts

Tai imsim auksą

Adomui

treneris normalus tai reikia palaikyt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS