Verti didžiausio koeficiento | KaunoDiena.lt

VERTI DIDŽIAUSIO KOEFICIENTO

Buvę anos Vyriausybės ministrai Raimundas Karoblis ir Linas Linkevičius kol kas nenusipelnė gyventi geriau, tai yra diplomatinių pozicijų, kuriose triūsė dar iki ministravimo. Dabar jie įsprausti į dvigubą burbulą – tiek „kovidinį“, tiek profesinį, kuriame, anot Prezidento, turėtų „politiškai atšalti“, gal tuomet, jei pateisins lūkesčius, ir galės išsprūsti, vienas – į Briuselį, kitas – į Vašingtoną.

Jiems kur kas sudėtingiau nei buvusiems kitiems Seimo nariams, kuriems pastarąjį spalį rinkėjai irgi parodė špygą.

Dailus būrelis nenusisekėlių, iš viso jų yra devyni, labai greit buvo įdarbinti parlamente pas tuos, kuriems pasisekė labiau.

Į Seimo padėjėjo vietą po šalto rinkimų dušo nespjovė net tokie politikos vilkai kaip G.Kirkilas, J.Bernatonis, N.Puteikis ar A.Skardžius, jau nekalbant apie G.Vaičekauską ar L.Staniuvienę.

Jiems kur kas sudėtingiau nei buvusiems kitiems Seimo nariams, kuriems pastarąjį spalį rinkėjai irgi parodė špygą.

Šis naujas darbas nesunkus, nors ir ne itin prestižinis, kaip buvusiam Seimo nariui. Tačiau labiausiai žeminantis reikalas buvo padėjėjo alga, kuri bent 3–4 kartus menkesnė už buvusį atlyginimą. O kur dar prarasti pinigai pieštukams, segtuvams ir degalams?

Tokia situacija ilgai tęstis negalėjo, tad Seimo narių padėjėjų darbo užmokesčio klausimas parlamente buvo iškeltas visu aštrumu.

Pareiginis algų koeficientas privalėjo būti didinamas, ir tai padaryta skubos tvarka. Kaipgi kitaip? Kolegų orumą būtina išlaikyti. Čia jums ne kokio buvusio ministro ambicijos, siekiant ambasadoriaus posto Vakarų valstybėje.

Ir nesvarbu, kad padėjėjams per metus iš valstybės biudžeto reikės papildomų dviejų milijonų eurų. Kas tie niekingi keli milijonai, kai į šalies iždą nesurinktas planuotas milijardas? Vis tiek pinigų trūks.

Tad nekeista, kad Seimo kanceliarija jau užversta prieš mėnesį ar pusantro įdarbintų asmenų prašymais didinti pareiginės algos koeficientą.

Dar mažiau stebina, kad dažniausiai padėjėjų pareigybės koeficientą norima pakelti iki didžiausio leistino tarifo. O kaipgi kitaip? Ar buvusieji – kokie piemenys?

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

deinis

Karoblio nežinau ,bet Linkevičius daug prisidėjo ,kad Klaipėdoje butų švaresnis oras ,mažiau keltų vagonai triukšmo ,nes dėka jo ir dar kai kurių Belarusijos kroviniai bus nukreipti perRusijos uostus ,taip rodė belarus tv

Nezabitauskas

Ponai piliečiai, jums buvo pasiūlyta paprasta išeitis - sumažinti seimo narių skaičių. Iš sutaupytų pinigų būtų buvę galima padidinti padėjėjų atlyginimus. Bet jūs tingėjote pasikelti nuo sofkučių ir sudalyvauti referendume. Taip kad neburbėkite, patys esate kalti dėl tų dviejų milijonų, kuriuos kasmet prarasime.

Kodėl Seimas taško mokesčių mokėtojų pinigus?

Seimo narys, nesugebantis atlikti savo pareigų be pašalinės pagalbos, turėtų už jam teikiamą pagalbą susimokėti pats. Kodėl mokesčių mokėtojai turi apmokėti už seimo nariui teikiamas paslaugas ? Tuo labiau, kad pačiam seimo nariui, apart algos ir visokių priedų, skiriami tūkstančiai mokesčių mokėtojų pinigų asmeninėms išlaidoms. Tegul iš tų išlaidų ir moka už padėjėjų teikiamas paslaugas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS