Vizijose – priverstinė tolerancija | KaunoDiena.lt

VIZIJOSE – PRIVERSTINĖ TOLERANCIJA

Prokurorai konstatavo tai, ką ir taip visi žinojo: Z.Šličytės nėra už ką teisti. Kokį gi nusikaltimą padarė nepriklausomybei nusipelniusi teisininkė, kad net buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas?

Ji tik pasakė, kad Stambulo konvencija "orientuoja mūsų valstybę pakeisti biologinės lyties sampratą keistu prasimanymu – socialine lytimi", ir konstatavo, jog "ciniška ir įžūli Lietuvos homoseksualizacija jau turi ir, be abejo, turės ateityje neigiamas pasekmes visuomenės vienybei".

Trumpiau tariant, Z.Šličytė pasakė tiesą. Bet rėžti tiesą-šviesą šiais dekoratyvinio liberalizmo laikais pavojinga, nes tų poros sakinių pakako, kad kažkokio nepatenkinto asmens įžeista savimeilė virstų baudžiamąja byla.

Matyt, visą tą kliudytos orientacijos sagą galima vertinti kaip dekoratyvinio liberalizmo virsmą vulgariuoju, kai žmonės verčiami toleruoti tik tai, kas priimtina homoseksualiai savimonei. Tai, kas sava įprastiems žmonėms, tampa nepriimtina, o normalumas paverčiamas naujosios "dorovės" kančia, turinčia vesti "teisingu" keliu, kurio pabaigoje laukia būtis be lyties, sekrecija nuo žydrų daiktų ar bet kurių gyvių. Taip gauname apverstą socialinę paradigmą, kuri niūriai iškreipia ne tik fizinę esmę, bet ir apverčia vertybes aukštyn kojomis.

Jeigu vieną tapatybę toleruojame, o kitos – kategoriškai ne, gal reikėtų atsisakyti žodžio "tolerancija"?

Klausimas: ar Tolerantiško jaunimo asociacija gali toleruoti heteroseksualumą arba homofobiją, kaip sako pats organizacijos pavadinimas? Faktas, kad asociacijos vadas svarsto galimybę apskųsti prokurorų sprendimą nutraukti bylą Z.Šličytei, byloja, jog veikiausiai ne. Argumentas – "tai nereiškia, kad ji nepadarė nusižengimo".

Vis dėlto tokia antinomija labai jau dirgina akis. Gi jeigu vieną tapatybę toleruojame, o kitos – kategoriškai ne, gal reikėtų atsisakyti žodžio "tolerancija"? Yra ir kitų gražių įvardijimų, pavyzdžiui, "Socialinės lyties susivienijimas", "Universalaus jaunimo lyga" arba karingiau – "Triuškinantis genderizmo legionas".

P.S. Gnoseologinis klausimas: jei žmogų traukia prie svetimų apatinių, jis jau gali save laikyti seksualine mažuma, neturinčia lyties?

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Čia Klausim4liui

AUTORITETĄ , PAGARBĄ ĮVERTINIMĄ žmogus užsidirba dirbdamas ,priimdamas sprendimus,bendraudamas,viešai kalbėdamas ,elgesys ir tt,KLAUSIM4LI...BAISU JEIGU BESIMOKANT TOKIOS TIK ŽINIOS

Anonimas

Skaudu ,kad tokius išrinkom.Beveik kiekvienas ten turi po kelis standartus,kurie naudojami priklausomai nuo tikslo todėl pasitikėjimo neverti...ARGUMENTAS: RUSIJA UŽPUOLĖ,UŽKARIAVO...Pravedė referendumą .LAIMĖJO...Vienas lazdos galas teisingas o kitas---niekšingesnio negali būti...Rezultatas--LIETUVA ,ES, ir tt pritaria antram LAZDOS galui...KODĖL ?Todėl ,kad PRIEVARTA nauduojama.PSICHOLOGINĖ PRIEVARTA BAISESNĖ--MOKSLAS senai įrodė...kiekvienas sau atsakykim-- SAVŲ esam prievartaujami ar ne...ir kaip mūsų išrinktieji...? KURIĄ PUSIĄ PALAIKO?

sugebu atskirt pelenus

ZITA ŠLIŽYTE PIRŠTU DŪRĖ jog tolerancija,laisvė,liberalizmas DEMOKRATIJA peržengė RIBAS.Visur yra ribos --net gamtoje.,o čia...Zita šližytė turėtų pakliūti į mokyklinius vadovėlius ,kaip priemonė žinioms ir geram išsilavinimui ,geram ir teisingam RAIDOS vystimam.ZITA ŠLIŽYTĖ išskirtinė ASMENYBĖ --TIKRA KOVOTOJA ir tikrai dirbo ir dirba su MEILE LIETUVOS VALSTYBEI ,o ne pinigams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS