Zarazos nebaisios | KaunoDiena.lt

ZARAZOS NEBAISIOS

Šiandien Kauno "Žalgiris" turėjo žaisti Eurolygos rungtynes. Galbūt svarbiausias šį sezoną. Tačiau į Valensiją, kaip ir prieš tai į Barseloną, kauniečiai neišvyko. Laimei, Eurolygos atkrintamųjų traukinys dar laukia, tik neaišku, kada pajudės ir ar pajudės apskritai.

Lietuvos moterų rankinio rinktinė planavo pradėti rengtis Europos čempionato atrankos mačams su italėmis. Nacionalinės futbolo rinktinės trenerių štabas jau būtų galėjęs dėliotis taktiką pirmosioms metų kontrolinėms akistatoms su Kazachstanu ir Estija. Tačiau visą tai tenka pamiršti.

Koronaviruso epidemijos smaugiamas sporto pasaulis baigia išleisti paskutinį kvapą. Skubos tvarka galutinai nutraukti jau keliolikos šalių krepšinio čempionatai. Vieni, kaip LKL, lyg niekur nieko karūnuoja čempionus ir prizininkus, kiti, kaip Slovėnijoje, finišuoja be nugalėtojų. Stabdomos ir futbolo pirmenybės, tarp jų ir tokios, kuriose sukasi milijardai eurų. Kad Anglijos, Ispanijos ar Čempionų lygos turnyrai būtų baigti, nutarta paaukoti Europos futbolo čempionatą, perkeliant jį į 2021-ųjų vasarą. Grėsė kyla ir svarbiausiam metų renginiui – Tokijo olimpinėms žaidynėms. Jeigu reikės, bus nukeltos ir jos.

Taip elgiasi civilizuotos valstybės. Tiesa, yra ir priešingų pavyzdžių. Štai Baltarusija didžiuojasi tapusi paskutine Europos futbolo tvirtove. Futbolininkai vakar lyg niekur nieko pradėjo nacionalinį čempionatą, o šalies žiniasklaida triumfuoja, kad dar niekada baltarusiško futbolo žiūrimumo reitingai nebuvo pakilę taip aukštai, kad lenktų visus čempionatus pasaulyje. Tarsi demonstruojant: pas jus ten, supuvusiose Vakaruose, visokios zarazos, o mes va gyvename teisingai, tai ir virusų nebijome.

Iš tiesų bijo. Ir dar kaip. Bet batka Aliaksandras Lukašenka aiškiai nurodė: traktorius, suprask, darbas, ir degtinė visus pagydys. Vadinasi, reikia dirbti, o sportininkų darbas – aikštėje. Gaila, tik vieno: kai žmonės ims kris kaip musės, mokslui prieštaraujančiais išminties perlais jų nebeprikelsi.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kanas

A ko kiem bijot

SUSIJUSIOS NAUJIENOS