Žinia Europai | KaunoDiena.lt

ŽINIA EUROPAI

Lietuvos klubai skelbia gerąją žinią Europai – krepšinis ne veltui vadinamas antrąja mūsų religija. Vos prieš porą mėnesių beveik visi mūsų šalies atstovai sunkiai kapanojosi tarptautiniuose turnyruose, o dabar lietuviškas desantas užtikrintai skinasi kelią į atkrintamąsias varžybas.

Žinant, kad „7bet-Lietkabelio“ biudžetas siekia vos 1,7 mln. eurų, užtikrinta pergalė prieš kur kas turtingesnį Italijos klubą atrodo solidžiai.

Dar neseniai Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ skirtinguose frontuose skaičiavo gumbus. Tačiau, užkaišęs sudėčių spragas, LKL lyderių trejetas vis tvirčiau kabina savo priekabas prie play-off’ų traukinio. Bene skambiausiai per Senąjį žemyną rieda Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ vagonas, perrašinėjantis klubo rekordus Europos taurės turnyre. Antrosiose pagal pajėgumą klubinėse varžybose panevėžiečiai šią savaitę išvykoje patiesė Brešos „Germani“ krepšininkus. Tai, kad ketvirta LKL komanda įveikia dvyliktą „Lega A“ ekipą, gal ir nieko stebėtino. Tačiau, žinant, kad „7bet-Lietkabelio“ biudžetas siekia vos 1,7 mln. eurų, užtikrinta pergalė prieš kur kas turtingesnį Italijos klubą jo teritorijoje atrodo solidžiai. Panevėžiečių sirgaliai jau ėmė juokauti, kad dar keturios pergalės – ir kelialapis į kito sezono Eurolygą bus mūsų kišenėje. Vargu, ar verta šitaip pulti į euforiją. Į Panevėžį netrukus atvyksianti praėjusio sezono turnyro finalininkė Bursos „Frutti Extra“ gali greit išsklaidyti eurolygines fantazijas. Kita vertus – kažkada Eurolygos ragavo ir Klaipėdos „Neptūnas“. Tad kodėl nepabandžius ir aukštaičiams?

Vilniaus „Ryto“ biudžetas dvigubai didesnis nei panevėžiečių, tačiau jų šansai patriukšmauti FIBA Čempionų lygoje atrodė visiškai pasmerkti. Vis dėlto šią savaitę parsivežtas triuškinamas laimėjimas iš Turkijos sugrąžino vilniečiams „Top 16“ etapo vadžias. Dabar nuo atkrintamųjų juos skiria tik viena pergalė. Ar „Rytas“ pajėgus reikiamu bent 13 taškų skirtumu patiesti Manresos BAXI? Žinant, kad mačas vyks Vilniuje, o BAXI, Ispanijos ACB lygoje laimėjusi vos 4 iš 21 mačo, velkasi uodegoje, šviesa tunelio gale jau ima glostyti ir vilniečius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS