Žmogaus teisės – padugnėms? | KaunoDiena.lt

ŽMOGAUS TEISĖS – PADUGNĖMS?

Su bedančiais buduliais į šalį parsliūkina ir anarchija. Karantino viešbučiuose atsidūrę šitie išeiginiais treningais pasipuošę atmatos jau puolė gerti ir skrostis peiliais. Ir dar į viešbučio numerį atneštas sumuštinis, matai, neskanus, duona – prasta, obuoliai – ne raudoni.

O ko jums, padugnės, patiekti? Krevečių su triufeliais? Kimškite, kas paduota, į savo bukas galvas, mes, mokesčių mokėtojai, sumokėsime. Ir už jūsų mitalą, ir už viešbučius, ir už nusiaubtus kambarius su išpaišyta varpa ant lubų.

Į šitos genetiškai nuskriaustos faunos draugiją patenka ir mūsų lizinginio elito atstovų.

Štai buvęs Seimo narys, pats kitus mokęs dailiosios elgsenos, vos pargrįžęs iš Afrikos, išlėkė dar ir į Balį. Nė dienos be poilsio! Juk Lietuvoje – ne gyvenimas, o vargas, taigi ponams pogulis plikomis subinėmis užsienio pliaže mirtinai reikalingas. Net kai pandemija. Grįžęs ir uždarytas į tautos pinigais apmokėtą viešbutį, ponulis, suprantama, pratrūko: kur normali dešra ir žmogaus teisės?

Buvęs Seimo narys, pats kitus mokęs dailiosios elgsenos, vos pargrįžęs iš Afrikos, išlėkė dar ir į Balį. Juk Lietuvoje – ne gyvenimas, o vargas, taigi ponams pogulis plikomis subinėmis užsienio pliaže mirtinai reikalingas.

O kur po pasaulį per karantiną neblūdijančių Lietuvos žmonių teisė į gyvybę, potencialus viruso nešiotojau? Parvelki mums mirtį ir dar aiškini apie savo šūdinas teises. Kuo tamsta tada skiriesi nuo tų bedančių budulių, besišlapinančių per laivo bortą?

Dar kitas pilietis, įsitikinęs, jog premjeras atšaukė mokesčius, ėmė piktintis, kad iš jo reikalaujama 20 eurų už elektrą. Tik kaip kitaip turėtų būti, jei pats ją išpleškinai? Kodėl už tamstos sunaudotą energiją turėtų mokėti kiti mokesčių mokėtojai?

Stebina ir oficialusis Vilnius. Ligonines užkrato židiniais pavertusi šalies valdžia, užuot pripažinusi gyvybių kainavusias savo klaidas, paskelbė, kad visi jos kritikai dabar yra valstybės priešai, pasamdyti Rusijos.

Lietuvoje tai įprasta taktika. Tačiau nereikėtų taip jau visai primityviai perlenkti lazdos, net jeigu liepsnoja nuosavi užpakaliai, kuriuos taip norisi kuo nors pridengti. Gal geriau derėtų baigti brangų institucinį feisbuko paskyrų sekimą, o sprendimus dėl viruso pavesti priiminėti specialistams, ne feldmaršalu pasijutusiems politiniams ligoniams, išvargintiems haliucinacijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Vidas

Blogai, kad Lietuva neturi nei vienos kolonijos kur vandenyne. Valstybei (mums visiems) kainuotų tik išskraidinti...

Jūra..

Nors vienas žmogus pavadino daiktus tikrais vardais ir išdrįso parašyti teisybę , ačiū....

Apie "sitas virusas"

Na, taciau parasyta taikliai. Manau, kad tokiu atmatu gydyti nevertetu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS