Airija reikalauja iš B. Johnsono pasiūlymų dėl „Brexito“ | KaunoDiena.lt

AIRIJA REIKALAUJA IŠ B. JOHNSONO PASIŪLYMŲ DĖL „BREXITO“

Airijos vyriausybė paragino Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Borisą Johnsoną  pateikti patikimų pasiūlymų dėl „Brexito“ derybų.

„Mes visi norime susitarimo, tačiau iki šiol iš britų vyriausybės nesulaukėme nieko patikimo“, - penktadienį Helsinkyje sakė Airijos užsienio reikalų ministras Simonas Coveney‘us.

Jis turėjo omenyje galimas alternatyvas vadinamajam „backstop“ mechanizmui, kad būtų išvengta pasienio kontrolės tarp Airijos ir Didžiajai Britanijai priklausančios Šiaurės Airijos.

Ministras pareiškė tikįs, kad prieš spalio pabaigoje planuojamą Jungtinės Karalystės išstojimą iš ES Londonas dar pateiks kokį nors pasiūlymą.

„Tačiau tai turi būti patikima“, - pabrėžė jis. Didžioji Britanija esą negali tiesiog laikytis pozicijos, kad iš „Brexito“ sutarties su ES būtų išbraukta apsidraudžiamoji priemonė („backstop“).

B. Johnsonas ketvirtadienį pareiškė, kad nori suintensyvinti pokalbius su ES dėl „Brexito“. Jis pasirengęs, esant reikalui, spalio 31-ąją išvesti šalį iš ES ir be sutarties.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Emigr.

Karalienė jau paseno priimti kažkokius tai sprendimus.Manau laikas jai palikti postą ir leisti vadovsuti savo vietoje jaunesnį žmogų.

kaip

tie politbesmegeniai nesupranta kas atsakingas uz si Brixit /turgeli/ ogi tas asmuo kuris pasirase reiskia logiskai galvojant tai monarchijos atstove karaliene Elzbieta reptyloidiniu genu aristokrate ir tautos reikalavimai jai pofyg juk viskas sureguliuota biurokratiskai kad visa suda krauna ant 1 lordo .atpirkymo ozio/kuris atstovauja masonus......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS