Airijos premjeras apie „Brexit“ derybas: skirtumai tarp JK ir ES – labai dideli | KaunoDiena.lt

AIRIJOS PREMJERAS APIE „BREXIT“ DERYBAS: SKIRTUMAI TARP JK IR ES – LABAI DIDELI

Airijos vyriausybė yra pasirengusi svarstyti įvairias alternatyvas „Brexit“ derybose, tačiau šiuo metu tarp ES ir Jungtinės Karalystės (JK) pareigūnų žioji „didžiulė praraja“, pareiškė Airijos premjeras Leo Varadkaras.

„Svarstome visas galimybes. Praraja yra didžiulė, kovosime ir dirbsime dėl susitarimo iki paskutinės minutės, tačiau ne bet kokia kaina“, – interviu Airijos visuomeniniam transliuotojui RTE sakė L. Varadkaras.

Premjeras pabrėžė manantis, kad britų premjeras Borisas Johnsonas nuoširdžiai siekia „Brexit“ susitarimo.

L. Varadkaras taip pat sakė, kad „Brexit“ be sutarties atveju netoli sienos su JK prireiktų muitinės patikros postų, tačiau Vyriausybė esą kol kas nerado vietos, kur galima būtų tokius postus įrengti.

JK dar šių metų kovo 29 d. turėjo pasitraukti iš ES, bet gilūs politiniai nesutarimai šalyje dėl to, kokio „Brexit“ ji nori, privertė du kartus atidėti šalies išstojimo datą.

Dabartinė JK išstojimo data yra spalio 31-oji. B. Johnsonas, kuris liepos mėnesį tapo naujuoju JK ministru pirmininku, pasižadėjo išvesti šalį iš ES iki galutinio termino – spalio 31 d., esant reikalui, net ir be sutarties.

Vis dėlto politikas sulaukė JK parlamento pasipriešinimo, kuris priėmė įstatymą, įpareigojantį Vyriausybę prašyti Briuselio atidėti „Brexit“ terminą, jei nebus pasiektas susitarimas su ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS