„Amazon“ apskųs sprendimą su „Microsoft“ sudaryti 10 mlrd. JAV dolerių sutartį | KaunoDiena.lt

„AMAZON“ APSKŲS SPRENDIMĄ SU „MICROSOFT“ SUDARYTI 10 MLRD. JAV DOLERIŲ SUTARTĮ

  • 0

„Amazon“ rengiasi apskųsti Pentagono sprendimą 10 mlrd. JAV dolerių vertės debesų kompiuterijos paslaugų pirkimo sutartį sudaryti su „Microsoft“, nes jis, pasak JAV elektroninės prekybos ir debesijos kompiuterijos milžinės, yra „akivaizdžiai šališkas“.

Pagal Bendros įmonių gynybos infrastruktūros (JEDI) projektą, su kuriuo yra susijusi minėta sutartis, turi būti modernizuota gynybos departamento technologijų infrastruktūra, o IT sistemos iš fizinių serverių turi būti perkeltos į „debesį“.

Dešimties metų trukmės sutartis dėl JEDI programos numato, kad visos karinės šakos galiausiai dalysis informacija vienoje sistemoje, kuri leidžia nuskaityti duomenis realiu laiku padedant dirbtiniam intelektui.

„Amazon“ buvo laikyta favorite laimėti šį daug dėmesio sulaukusį Pentagono konkursą, nes bendrovės debesų kompiuterijos platforma – „Amazon Web Services“ (AWS) – jau naudojasi Centrinė žvalgybos agentūra (CŽV) ir dar daugiau nei 5 tūkst. JAV valstybės agentūrų.

Tačiau Pentagonas spalį pasirinko „Microsoft“ ir jos debesijos kompiuterijos paslaugą „Azure“.

Ketvirtadienį paskelbtame AWS pranešime pažymima, jog „Amazon“ turi „unikalios patirties ir yra kvalifikuota teikti svarbias technologijas pagal gynybos departamento poreikius“.

Bendrovė mini „trūkumus ir klaidas“, kurios buvo padarytos JEDI projekto rangovo atrankos procese, ir „akivaizdų“ šio projekto „šališkumą“.

„Labai svarbu, kad tai būtų patikrinta ir ištaisyta“, – mano AWS.

„Mes taip pat esame tikri, jog mūsų šaliai yra labai svarbu, kad vyriausybė ir išrinktieji lyderiai užtikrintų viešųjų pirkimų objektyvumą ir nesinaudotų politine įtaka“, – pareiškė bendrovė.

„Amazon“ pareiškė, jog praėjusią savaitę JAV teismui įteikė pranešimą, kuriame nurodė ketinanti užginčyti konkurso rezultatus.

Į JEDI projekto sutartį taip pat pretendavo „Oracle“ ir IBM, kurios abi reiškė nepasitenkinimą rangovo atrankos procesu, o „Oracle“ net pateikė teismui ieškinį, pareiškusi, jog „Amazon“ dėl savo ryšių Pentagone turi nesąžiningą pranašumą.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) vasarą pareiškė, jog savo patarėjams pavedė patikrinti JEDI sutarties konkursą, nes sulaukė skundų iš bendrovių, konkuruojančių su „Amazon“.

JAV valstybės vadovas yra ne kartą užsipuolęs „Amazon“ ir bendrovės įkūrėją Jeffą Bezosą (Džefą Bezosą), kuriam taip pat priklauso D. Trumpą nuolat kritikuojantis laikraštis „The Washington Post“, todėl jo įsikišimą daugelis ekspertų pavadino politiškai motyvuotu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS