„Amnesty International“: planai statyti uostą Gazoje yra tarptautinio bejėgiškumo ženklas | KaunoDiena.lt

„AMNESTY INTERNATIONAL“: PLANAI STATYTI UOSTĄ GAZOJE YRA TARPTAUTINIO BEJĖGIŠKUMO ŽENKLAS

  • 2

„Amnesty International“ vadovė trečiadienį Madride pareiškė, kad pastangos tiekti pagalbą į karo nuniokotą Gazos Ruožą, statant jūrų uostą ar išmetant siuntas iš krovininių lėktuvų yra tarptautinės bendruomenės bejėgiškumo ženklas.

„Amnesty International“ generalinė sekretorė Agnes Callamard (Anjes Kalamar) teigė, kad niekas nereikalauja iš Izraelio atsakomybės už tai, kad jis vėluoja pristatyti prekes sausuma, todėl „siuntų išmetimas iš krovininių lėktuvų ir uosto statyba yra tarptautinės bendruomenės bejėgiškumo ir silpnumo ženklas“.

Izraelis vykdo karinę kampaniją Gazos Ruože, atsakydamas į kruviną palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ išpuolį Izraelyje spalio 7 dieną, kai, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 31 žuvusį žmogų.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šioje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 31 272 žmonės, daugiausiai civiliai. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Uostas

Uostas palestiniečiams Gazoje jau seniai buvo pastatytas E S lėšomis, kaip beje ir oro uostas. Žydai neužilgo po pastatymo prieš eilę metų specialiai subombordavo ir oro uosto taką ir jūrų uosto krantines, kad atkirsti palestiniečiams galimybę susisiekti su pasauliu ir net žvejoti jūroje. Žydai bombomis neleis atstatuti uosto.

dušanski pasekėjai

Kai kumpanosiai masonai užvaldė beveik visą pasaulį, kas matosi iš bejėgės JAV, tai ko benorėt?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS