Anglikonų bažnyčia perspėja dėl badaujančiųjų Didžiojoje Britanijoje | KaunoDiena.lt

ANGLIKONŲ BAŽNYČIA PERSPĖJA DĖL BADAUJANČIŲJŲ DIDŽIOJOJE BRITANIJOJE

  • 1

Anglikonų bažnyčia pirmadienį paskelbė parlamentinę ataskaitą, kurioje ragina Britanijos vyriausybę dėti daugiau pastangų kovai su badu ir atkreipia dėmesį į smarkiai padidėjusį skaičių žmonių, kurie kreipiasi į maisto bankus.

Ataskaitoje, kuri buvo paruošta kartu su grupe parlamentarų, raginama imtis priemonių, kad maisto produktų perteklius pasiektų tuos, kuriems labiausiai jo reikia, o ne patektų į atliekas.

„Manome, kad nepateisinama, jog daugybė žmonių badauja šalyje, kuri išmeta tokį didelį kiekį maisto“, – nurodoma ataskaitoje.

Joje tai pat raginama padidinti minimalų darbo užmokestį ir patobulinti valstybinių socialinių išmokų sistemą. Vyriausybei siūloma prašyti Europos Sąjungos finansavimo maisto bankų tinklui.

„Trussell Trust“, viena pagrindinių labdaros organizacijų, prižiūrinčių maisto bankus Britanijoje, pranešė, kad jos centrų paslaugomis besinaudojančių žmonių skaičius išaugo nuo 128 tūkst. 697 – 2011/2012 metais iki 346 tūkst. 992 – 2012/2013 metais ir iki 913 tūkst. 138 – 2013/2014 metais.

Remiantis 2011 metais atlikto gyventojų surašymo duomenimis, Britanijoje gyveno 63,2 mln. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kuo daugiau

imigrantų, tuo daugiau badaujančių. Visam pasauliui, nepaisant santvarkos ar politinių pažiūrų ir tradicijų, būtina priversti tų šalių (iš kurių emigruoja žmonės, dažniausiai juodaodžiai iš Afrikos)vyriausybes rūpintis savais žmonėmis, nes jie jau ima įgrįsti visoms valstybėms, į kurias imigruoja. Tai neteisinga tų valstybių žmonių atžvilgiu. Jie turi teisę savoje valstybėje gyventi laisvai ir pasiturinčiai, o tokias teises griauna armija imigrantų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS