Apeliacinis teismas sumažino D. Trumpui skirtą užstato sumą ir pratęsė sumokėjimo terminą | KaunoDiena.lt

APELIACINIS TEISMAS SUMAŽINO D. TRUMPUI SKIRTĄ UŽSTATO SUMĄ IR PRATĘSĖ SUMOKĖJIMO TERMINĄ

Apeliacinis teismas Niujorke smarkiai sumažino užstatą, kurį buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas turi sumokėti po to, kai buvo nuteistas už sukčiavimą.

Teismas nusprendė, kad D. Trumpas turi sumokėti 175 mln. dolerių (162 mln. eurų) į teismo depozitinę sąskaitą arba pateikti atitinkamo dydžio garantijas. Tam skirtas 10 dienų terminas.

Prieš tai iš D. Trumpo buvo pareikalauta 454 mln. dolerių užstato, kurį jis turėjo sumokėti iki pirmadienio. Tačiau jo advokatai praėjusią savaitę pranešė, kad milijardierius negali to padaryti. Didžioji dalis D. Trumpo turto esą susieta su nekilnojamu turtu ir jis neturi tokios sumos grynaisiais.

Jei tikėtinas respublikonų kandidatas į JAV prezidentus neįvykdys reikalavimo, gali būti, kad Niujorko prokuratūra blokuos jo sąskaitas arba areštuos nekilnojamąjį turtą. Tai būtų didelė gėda dešiniajam populistui, kuris vadina save genialiu verslininku, ir tai potencialiai gali paveikti jo rinkimų kampaniją.

Civiliniame procese dėl sukčiavimo D. Trumpas ir jo sūnūs buvo pripažinti kaltais daug metų dirbtinai išpūtę savo nekilnojamojo turto imperijos vertę, kad gautų palankias banko paskolas ar draudimo sąlygas. Todėl D. Trumpui vasarį buvo skirta 355 mln. dolerių piniginė bauda, kuri su palūkanomis sudarė apie 454 mln. dolerių.

77 metų D. Trumpas apskundė teismo sprendimą ir dėl to kol kas neturėjo mokėti baudos. Tačiau jis turi sumokėti užstatą, kad galėtų vyktų apeliacinis procesas. Jei jį pralaimės, D. Trumpas turės sumokėti visą sumą.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tukas

Taigi ne tik Lietuvoje vagia bet kad J A V toks skandalas ir dar buves prezidentas vagis sukčius dar istorijoje nebuvo minima matomai Trumpas įsiklausė į Putino pamokymus ir tai nieko nuostabaus toks tokį susitiko ir alaus gerti pasiliko pas mamaša

jankis

Nepades vokietpalaikiui nuo bankroto,nebent huilo sumokes...

Klausimėlis

Korupcija?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS