Apklausa: du trečdaliai pasaulio gyventojų mano, kad žmonija susiduria su klimato krize | KaunoDiena.lt

APKLAUSA: DU TREČDALIAI PASAULIO GYVENTOJŲ MANO, KAD ŽMONIJA SUSIDURIA SU KLIMATO KRIZE

Beveik du trečdaliai iš visame pasaulyje apklaustų 1,2 mln. žmonių mano, kad žmonija susiduria su klimato krize, rodo trečiadienį paskelbti Jungtinių Tautų (JT) apklausos rezultatai.

Jauni ir pagyvenę, turtingi ir nepasiturintys respondentai iš 50 šalių, kuriose gyvena daugiau nei pusė pasaulio populiacijos, apklausoje taip pat rinkosi iš virtinės politikos priemonių spręsti šią problemą, sakė Jungtinių Tautų plėtros programa (UNDP) ir Oksfordo universitetas.

Apklausos rezultatai rodo, kad 2019 metais į pasaulinę areną įsiveržęs klimato judėjimas, kurios veidu tapo švedų aktyvistė Greta Thunberg, vis dar įgauna pagreitį, nepaisant to, kad siautėjanti pandemija sumažino jo mastą.

„Nerimas dėl klimato krizės yra daug labiau paplitęs, nei manėme anksčiau“, – interviu naujienų agentūrai AFP sakė apklausą sukurti ir gautus duomenis apdoroti padėjęs Oksfordo universiteto sociologas Stephenas Fisheris.

„Ir dauguma tų, kurie pripažįsta klimato krizės egzistavimą, nori skubių ir visapusiškų veiksmų“, – pridūrė jis.

Apklausos respondentų skaičius toks didelis dėl sumanios naujovės: trumpa apklausa iššokdavo žaidimų programėlėse mobiliuosiuose telefonuose – tai suteikė tyrėjams galimybę pasiekti tokią populiacijos dalį, kuri įprastai neatsakytų į viešosios nuomonės apklausą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

BE ABEJO - KLIMATO KRIZĖ EGZISTUOJA

Tik...prie ko ta - debiliško veiduko piemenukė? Kaip greitai, bet kokiais būdais atsiranda "gudruočių" susikalti sau nemažą pelną. Tie klausimai turi būti keliami galingų valstybių viršūnių lygmenyje, o ne kažkokios mokinukės, kuri neturi JOKIŲ svertų ką nors pakeisti.

Psichol.

Tos mergaites tevus reikėtų bausti ,kad naudojasi savo vaiku ir lenda i viešumą.Visai neįdomi to vaiko nuomonę, suaugę ir be jos žino, kokia padėtis pasaulyje koks pasaulio užterštumas.Juoka kelią to vaiko tėvai,galvoja kad padarys tą savo vaiką ipatingesni ar gudresni už kitus.Atvirkščiai ,kiti vaikai jos neapkęs.

ne klimato krize ...o zmonija susidure su

neadekvaciu liberastiniu iskrypeliu degeneratu invazija , naikinancia visa zmonija zymiai greiciau nei ,kad tos ,,,,klimatines krYzes,,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS