Apklausa: kas penktas britas kaupia atsargas kietajam „Brexit“ | KaunoDiena.lt

APKLAUSA: KAS PENKTAS BRITAS KAUPIA ATSARGAS KIETAJAM „BREXIT“

Baimindamiesi „Brexit“ be sutarties, britai jau prikaupė maisto, gėrimų ir vaistų atsargų už 4 mlrd. svarų sterlingų (4,31 mlrd. eurų), rodo naujausios apklausos duomenys.

Beveik kas penktas respondentas sakė pradėjęs kaupti maistą, gėrimus ar vaistus, skelbia finansinių paslaugų bendrovė „Premium Credit“.

74 proc. kaupiančiųjų tikino kaupiantys maistą, 50 proc. – vaistus ir kitus farmacijos produktus, o 46 proc. – gėrimus.

Daugelis ekspertų prognozuoja, kad chaotiškas Jungtinės Karalystės (JK) pasitraukimas iš ES gali sukelti laikinus trukdžius įvairių produktų tiekimo grandinėje dėl ilgų eilių muitinėse.

Naujasis JK premjeras Borisas Johnsonas ne kartą tvirtino norintis išvesti britus iš Europos Sąjungos spalio 31 d., su išstojimo sutartimi, ar be jos.

B. Johnsonas reikalauja, kad ES pašalintų dalį buvusios premjerės Theresos May suderėtos išstojimo sutarties. Bendrijos šalių lyderiai ne kartą atmetė galimybę keisti jau suderintą susitarimą.

Trukdžių tiekimo grandinėje baiminasi ne tik gyventojai, bet ir verslas. Praeitą savaitę britų picerijų tinklas „Domino's“ paskelbė didinsiantis produktų atsargas. Apie trečdalis „Domino's“ picoms reikalingų produktų, pavyzdžiui, pomidorų padažas, yra įvežami į JK iš svetur.

Jau dukart atidėtas „Brexit“ turėtų įvykti spalio 31 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Jiems reikia ginklų atsargas kaupt - tai 'atbėgėliai' kažko oficialiai negaus, jie veršis pas britus patys pasiimt.

Blinda

"Arabai" griauna Europa. Tai senas ju planas...

Atides

Atides ir dar nekarta ir nuolaidu padarys kai zydu kapitalui grese nuostoliai susitarimas bus rastas ir niekas rudeni is sajungos neiseis vyksta gasdinimas del nuolaidu o maista kauoia tik kvailiai o ju cia daug ir visiem bus nauda prekybinikam gera proga pakelti kainas o prekibininkai ir neverkia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS