Armėnų bažnyčios vadovas ragina šalies premjerą trauktis iš pareigų | KaunoDiena.lt

ARMĖNŲ BAŽNYČIOS VADOVAS RAGINA ŠALIES PREMJERĄ TRAUKTIS IŠ PAREIGŲ

Antradienį Armėnų Apaštališkosios Bažnyčios vadovas katolikas Gareginas II paragino Armėnijos ministrą pirmininką Nikolą Pašinianą atsistatydinti dėl šalyje susiklosčiusios padėties. Tai pranešė Šventojo Ečmiadzino spaudos tarnyba.

„Dabartiniais kriziniais laikais mes tėviškai raginame ministrą pirmininką N. Pašinianą priimti sprendimą dėl atsistatydinimo iš posto, kad būtų išvengta sukrėtimų, galimų susidūrimų ir tragiškų įvykių“, - sakoma visų armėnų dvasinio lyderio laiške.

Anksčiau analogišką raginimą paskelbė Kilikijos katolikas Aramas I.

17 opozicinių partijų, įsteigusių Tėvynės gelbėjimo komitetą, šeštadienį prie N. Pašiniano rezidencijos surengė protesto akciją, per kurią ultimatyviai pareikalavo, kad jis iki gruodžio 8 d. atsisakytų savo įgaliojimų. Opozicionieriai priėmė bendrą pareiškimą, kuriame į premjero postą siūlomas buvęs ministrų kabineto vadovas, buvęs gynybos ministras Vazgenas Manukianas. Antradienį, pasibaigus ultimatumo terminui, opozicija pareiškė pradedanti protesto akcijas. Šiuo metu Jerevane ir kituose šalies miestuose vyksta N. Pašiniano priešininkų mitingai.

Pats Armėnijos ministras pirmininkas N. Pašinianas ne kartą pareiškė neketinąs atsistatydinti.

Armėnijos opozicija mano, jog jo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Azerbaidžano prezidento Ilhamo Alijevo lapkričio 9 d. pasirašytas bendras pareiškimas dėl visiško karo veiksmų nutraukimo Kalnų Karabache iš esmės yra kapituliacija. Opozicijos atstovai taip pat laiko premjerą atsakingu už šalies ekonomines ir socialines problemas.

N. Pašinianas teigia, jog, praradus Šušos miestą, kova neteko prasmės, kadangi nuo to momento Armėnija jau nebegalėjo pasiekti persilaužimo karo veiksmais.

Armėnijos prezidentas Armenas Sarkisianas, kreipdamasis į tautą, paragino surengti pirmalaikius parlamento rinkimus, o iki jų perduoti valdžią nacionalinės santarvės vyriausybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nigga

Šitas išgama girtas šoko okupuotame Karabache ir žadėjo žygiuoti į Baku bet Azerbaidžano kariai isruke tuos valkatas is savo žemės.

tai

aisku. kam nepatiko vaiku kraujo praliejimas tai ko gero nato turku .sultono/ itaka vatikanui/ bei z ydjankiu nurodymas kuri besalygiskai vykdo bideno oligarhu nurodymus nes pinigai svarbiau uz zmogaus gyvybe ir tai kalba patys Dievo /tarnai/?...

Anonimas

Šitą armenišką Saakašvilį išneš tik kojomis į priekį...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS