„AstraZeneca“ gina savo vakciną | KaunoDiena.lt

„ASTRAZENECA“ GINA SAVO VAKCINĄ

Britų ir švedų kompanija „AstraZeneca“ po naujų jos vakcinos naudojimo ribojimų Vokietijoje pabrėžė preparato naudą. Tarnybos Didžiojoje Britanijoje ir Europos Sąjungoje, taip pat Pasaulio sveikatos organizacija (PSP) priėjo prie išvados, kad vakcinos nauda visose amžiaus grupėse smarkiai nusveria rizikas, sakoma įmonės pranešime.

Vokietija antradienį nusprendė „AstraZeneca“ vakciną, kuri dabar pervadinta į „Vaxzevria“, naudoti tik vyresniems nei 60 metų amžiaus asmenims. Tai argumentuota krešulių susidarymo atvejais po vakcinacijos jaunesnių žmonių grupėje.

„Pacientų saugumas įmonei yra didžiausias prioritetas. Mes ir toliau bendradarbiausime su Vokietijos tarnybomis, kad išsiaiškintume galimus neišspręstus klausimus“, – teigiama pranešime. Europos vaistų agentūra (EVA) esą nenustatė priežastinio ryšio tarp vakcinos ir krešulių susidarymo, tačiau pareiškė, kad labai retais atvejais toks ryšys galimas ir jis bus tiriamas toliau.

EVA kitą savaitę vėl tarsis dėl „AstraZeneca“ vakcinos saugumo. EVA saugumo komitetas pastarąjį kartą konstatavo, kad vakcina yra „saugi ir efektyvi“, ir kad nėra duomenų apie padidėjusią krešulių susidarymo riziką. EVA taip pat pabrėžė, kad ekspertai toliau aiškinsis trombozės atvejus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS