Atsistatydinantis J. Ratas: dabartinė Estijos valdančioji koalicija nebeišliks | KaunoDiena.lt

ATSISTATYDINANTIS J. RATAS: DABARTINĖ ESTIJOS VALDANČIOJI KOALICIJA NEBEIŠLIKS

Estijos premjeras Juri Ratas (Jūris Ratas), trečiadienį paskelbęs apie savo ir vyriausybės atsistatydinimą dėl jo Centro partiją supurčiusio korupcijos skandalo, sakė, kad dabartinė trijų partijų valdančioji koalicija naujame kabinete nebus išlaikyta.

„Kalbant apie atsistatydinusią vyriausybę, manau, kad pakankamai aišku, jog dabartinė koalicija, sudaryta iš EKRE (dešiniosios Estijos konservatorių liaudies partijos), „Isamaa“ ir Centro partijos, dabartiniame politiniame peizaže nebepasirodys“, – interviu visuomeniniam transliuotojui ERR sakė J. Ratas.

„Esant šiai politinei padėčiai Centro partija turi atsižvelgti, kad galime būti ir opozicijoje, ir koalicijoje. Savaime suprantama, neatmetame galimybės pradėti derybas dėl koalicijos su bet kuriomis partijomis. Taip pat manau, kad mums svarbu, kad šios koalicijos pagrindas būtų kuo platesnis“, – pridūrė jis.

J. Ratas išreiškė viltį, kad nauja koalicija bus suformuota kuo greičiau, šaliai kovojant su koronaviruso krize.

Anksčiau trečiadienį J. Ratas paskelbė atsistatydinantis dėl jo Centro partijai pareikštų įtarimų, atliekant vieną antikorupcinį tyrimą.

Atsistatydinus vyriausybei prezidentė Kersti Kaljulaid nutarė pasiūlyti formuoti naują vyriausybę didžiausios opozicinės Reformų partijos lyderei Kajai Kallas (Kajai Kalas).

„Pavesiu Kajai Kallas suformuoti naują vyriausybę ir rytoj ji to imsis. Dėl koronaviruso ir esamos politinės padėties neturime laiko gaišti“, – trečiadienį žurnalistams sakė valstybės vadovė.

Atsistatydinusi vyriausybė toliau eis savo pareigas iki bus paskirtas naujas ministrų kabinetas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS