Atsistatydino Prancūzijos aplinkos ministras: politikas įtariamas sukčiavimu | KaunoDiena.lt

ATSISTATYDINO PRANCŪZIJOS APLINKOS MINISTRAS: POLITIKAS ĮTARIAMAS SUKČIAVIMU

  • 1

Prancūzijos aplinkos ministras Francois de Rugy (Fransua de Riuži) antradienį paskelbė, kad traukiasi iš savo posto pasirodžius pranešimams apie viešųjų lėšų panaudojimą asmeniniams tikslams, taip pat ir prabangioms vakarienėms.

Ministras buvo griežtai kritikuojamas po to, kai tiriamosios žurnalistikos portale „Mediapart“ pasirodė informacijos, kad, kai jis buvo parlamento žemųjų rūmų pirmininkas, su žmona rengdavo prabangias vakarienes savo draugams, per kurias būdavo patiekiama omarų ir brangaus vyno.

Po to, kai buvo paskirtas aplinkos ministru, F. de Rugy esą išleido apie 60 tūkst. eurų savo tarnybinio buto remontui.

„Atakos ir žiniasklaidos linčiavimas, nukreiptas į mano šeimą, privertė mane žengti reikalingą žingsnį atgal. Pastangos, kurių reikia savo vardui apginti, reiškia, kad negaliu tyliai ir veiksmingai vykdyti savo misijos. Šį rytą pateikiau premjerui savo atsistatydinimo pareiškimą“, – sakė F. de Rugy, kuris taip pat dirbo valstybės ministro poste ir šiuo atžvilgiu buvo antras pagal rangą pareigūnas vyriausybėje po premjero Edouard'o Philippe'o (Eduaro Filipo).

F. de Rugy užsipuolė „Mediapart“, kuriame nuo portalo įsteigimo 2008-aisiais ne kartą buvo skelbtos istorijos, supurčiusios Prancūzijos elitą.

F. de Rugy sakė, kad pateikė teisinį skundą prieš šį kairiojo sparno portalą dėl šmeižto, ir kaltino „Mediapart“ troškimu „kenkti, šmeižti ir naikinti“.

Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas), pirmą kartą reaguodamas į minimus pranešimus, pirmadienį sakė paprašęs E. Philippe'o „visiško aiškumo“, nes priimantis sprendimus „pagal faktus“.

E. Macronui, norinčiam propaguoti savo „žaliąją“ programą, buvo sunku ilgam laikui surasti Aplinkos ministerijos vadovą.

Pernai F. de Rugy pakeitė pirmąjį E. Macrono paskirtą aplinkos ministrą Nicolas Hulot (Nikola Hiulo) – garsų aplinkosaugininką, kuris atsistatydino pareiškęs, kad jo kolegos vyriausybėje per mažai stengiasi kovoti su klimato kaita.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

O ten pas juos nesukčiaujančių yra?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS