Atskirtos Siamo dvynės iš Butano išrašytos iš ligoninės | KaunoDiena.lt

ATSKIRTOS SIAMO DVYNĖS IŠ BUTANO IŠRAŠYTOS IŠ LIGONINĖS

  • 0

Siamo dvynės iš Butano, kurios buvo sėkmingai atskirtos per ilgą ir sudėtingą operaciją Australijoje, pirmadienį buvo išrašytos iš ligoninės.

Gydytojai sako, kad mergaitės puikiai atsigavo ir sėkmingai mokosi gyventi nepriklausomai viena nuo kitos.

Metų ir trijų mėnesių amžiaus Nima ir Dawa (Dava), kurių vardai reiškia Saulę ir Mėnulį, buvo atskirtos lapkričio 9 dieną Karališkojoje vaikų ligoninėje Melburne, praėjus mėnesiui po atvykimo į Australiją su savo motina Bhumchu Zangmo (Bumču Zangmo).

„Buvo nepaprastai smagu matyti, kaip mergaitės atsigavo, stebėti jų dabartinį tarpusavio bendravimą. Tai naujų dalykų pažinimo džiaugsmas, džiaugsmas matyti, koks pasaulis gali būti, kai esi atskirtas“, – žurnalistams sakė operacijai vadovavęs chirurgas Joe Crameri (Džo Krameris).

Pasak gydytojo, mergaitės po operacijos buvo „itin susirūpinusios“, o paskui įgavo pasitikėjimo ir ėmė elgtis vis labiau nepriklausomai.

Mergaičių randai gyja gerai, jos „atrodo stiprios“, sakė J. Crameri ir pridūrė, kad jos šelmiškos ir mėgsta pamėgdžioti australų vaikų muzikos grupę „The Wiggle“.

Mergaičių motina taip pat džiaugiasi jų pažanga ir tuo, kad dabar jomis lengviau rūpintis, sakė gydytojas.

Dvynės ir jų motina turi apsigyventi miestelyje į šiaurę nuo Melburno, kur labdaros fondas „Children First Foundation“, padėjęs joms atvykti į Australiją, turi prieglaudą.

Mergaitės jau mokosi savarankiškai atsisėsti. Kitas atsigavimo žingsnis yra pakankamai sustiprėti ir išlaikyti pusiausvyrą stovint, sakė J. Crameri. Pasak jo, sugrįžimo į Butaną data dar nepaskirta.

Butano – neturtingos Himalajų karalystės – gydytojai neturėjo atitinkamos patirties ir negalėjo atskirti dvynių, kurios buvo suaugusios nuo krūtinės iki juosmens.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS