Kuriose šalyse moterims gyventi saugiausia? | KaunoDiena.lt

KURIOSE ŠALYSE MOTERIMS GYVENTI SAUGIAUSIA?

Norvegija ir Šveicarija yra geriausios šalys moterims, tuo metu Jemenas ir Afganistanas – blogiausios, parodė atliktas tyrimas, informuoja „Deutsche Welle“.

Remiantis naujausiu Moterys, taika ir saugumas indeksu, Norvegijoje moterų gyvenimo kokybė yra geriausia.

Nuo 2017 metų, kai buvo paskelbtas pirmas toks indeksas, moterų gyvenimas pagerėjo maždaug 60-yje šalių. Džordžtauno universiteto Moterų, taikos ir saugumo instituto (JAV) ir Taikos tyrimų instituto Osle tyrėjai nustatė, kad nuo to laiko moterų gerovė pagerėjo maždaug 60 šalių, bet pablogėjo Jemene ir kitose karo niokojamose šalyse.

Norvegija pirmauja pagal moterų finansinę įtrauktį ir moterų saugumo jausmą. Antroji vieta indekse teko Šveicarijai, trečioji – Suomijai, ketvirta yra Danija, o penktoji – Islandija. Prie pirmaujančių šalių taip pat priskiriamos Austrija, Jungtinė Karalystė (JK), Liuksemburgas, Švedija, Nyderlandai ir Kanada.

Tyrėjai apžvelgė moterų padėtį 167 šalyse, vertindami tokius dalykus, kaip moterų galimybes naudotis banko sąskaitomis, užimtumą, politinį atstovavimą ir saugumą.

Indekso apačioje rikiuojasi Jemenas, Afganistanas, Sirija, Pakistanas, Pietų Sudanas, Irakas, Demokratinė Kongo Respublika, Centrinė Afrikos Respublika, Malis ir Libija.

Šiuo indeksu siekiama informuoti ir paskatinti imtis veiksmų. Tyrimas taip pat rodo, kad moterų teisių padėtis ne visame pasaulyje yra prasta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS