Augant koronaviruso atvejų skaičiui Madridas tvirtina, kad lankytis šalyje saugu | KaunoDiena.lt

AUGANT KORONAVIRUSO ATVEJŲ SKAIČIUI MADRIDAS TVIRTINA, KAD LANKYTIS ŠALYJE SAUGU

Ispanijos vyriausybė sekmadienį atkakliai tvirtino, kad lankytis šalyje yra saugu, nepaisant pastaruoju metu augančio naujų koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejų skaičiaus.

Užsienio reikalų ministrė Arancha Gonzalez Laya siekė numalšinti susirūpinimą po to, kai kelios šalys įvedė kelionių apribojimus Ispanijai.

Keleiviai, atvykstantys iš Ispanijos į Jungtinę Karalystę (JK), nuo šiol turi izoliuotis dviem savaitėms. Norvegija taip pat įvedė kelionių apribojimus Ispanijai, o Prancūzijos premjeras Jeanas Castexas praėjusį penktadienį rekomendavo prancūzams vengti kelionių į Ispanijos Katalonijos regioną, kur ypač smarkiai padaugėjo naujų infekcijos atvejų.

„Ispanija yra saugi šalis. Kaip ir kitose Europos šalyse, Ispanijoje yra naujų protrūkių. Tai nėra neįprasta“, – teigė ministrė.

Pasak ministrės, Madridas „labai stengiasi sukontroliuoti tuos protrūkius“.

Tiek praėjusį ketvirtadienį, tiek penktadienį Ispanija pranešė patvirtinusi po beveik 1 000 naujų COVID-19 atvejų. Institucijos stebi daugiau kaip 280 koronaviruso židinių.

Šalyje iki šios dienos iš viso buvo patvirtinta 272 400 COVID-19 atvejų.

Ispanijoje nuo pandemijos pradžios nuo ligos mirė daugiau kaip 28 tūkst. žmonių. Koronavirusas taip pat sudavė didelį smūgį šalies turizmo sektoriui. Turizmas įprastai sudaro 12 proc. Ispanijos BVP.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS