Austrija pasiūlė Čekijai vakcinos nuo COVID-19 dozių | KaunoDiena.lt

AUSTRIJA PASIŪLĖ ČEKIJAI VAKCINOS NUO COVID-19 DOZIŲ

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas penktadienį sakė, kad jo vyriausybė pasiūlė Čekijai 30 tūkst. vakcinos nuo COVID-19 dozių, siekdama padėti šaliai susitvarkyti su infekcijų šuoliu.

Kai kancleris pasiūlė pagalbą kaimyninei ES valstybei, S. Kurzas pasinaudojo šia proga dar kartą sukritikuoti 27 narių bloko vakcinų paskirstymo sistemą.

Nors Čekija šiuo metu kovoja su vienu didžiausių protrūkių visame žemyne, S. Kurzas teigė, kad ES nepadarė pakankamai, kad pasiūlytų šaliai papildomų vakcinos dozių.

„Jei kai kuriose šalyse esama per mažos skiepijimo pažangos, to rezultatas yra blogas visiems, nes pandemiją galime įveikti tik drauge“, – sakė jis.

Ketvirtadienį 27 šalims narėms nepavyko susiderėti dėl papildomų vakcinos dozių paskirstymo, kelioms šalims, tarp jų Čekijai, pareiškus, kad su jomis elgiamasi nesąžiningai ir jos nesulaukia pakankamai pagalbos.

ES šalys prieš kelis mėnesius iš principo susitarė dėl proporcingų ir vienu metu atliekamų vakcinų dozių pristatymų.

Tačiau kelios ES narės, kurios patiria itin stiprią pandeminę įtampą, paprašė tarp jų paskirstyti bloko neseniai įsigytus 10 mln. „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos dozių. Nepaisant to, 27 šalių derybininkams nepavyko pasiekti susitarimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS