Austrija rengiasi įvesti karantiną nuo COVID-19 neskiepytiems žmonėms | KaunoDiena.lt

AUSTRIJA RENGIASI ĮVESTI KARANTINĄ NUO COVID-19 NESKIEPYTIEMS ŽMONĖMS

Austrijos vyriausybė penktadienį nusprendė, kad neskiepytiems ar COVID-19 nepersirgusiems gyventojams gali būti įvestas karantinas, o Vienos miesto valdžia pasirengusi skiepyti 5 metų ir vyresnius vaikus, praneša AFP.

Visiškai paskiepyti tik apie 65 proc. Austrijos gyventojų. Šalies kancleris Alexanderis Schallenbergas šį rodiklį apibūdino kaip „gėdingai žemą“.

Zalcburgo ir Aukštutinės Austrijos žemėse, kur daug susirgimų, karantinas neskiepytiems asmenims įsigalios jau pirmadienį. Neskiepyti žmonės iš namų galės išeiti tik tam, kad apsipirktų, pasivaikščiotų ar gautų medicinos paslaugas.

„Tikslas aiškus – sekmadienį norime uždegti žalią šviesą neskiepytųjų karantinui šalyje“, – spaudos konferencijos metu sakė Austrijos kancleris.

Pasak jo, karantino laikymąsi užtikrintų atliekami atsitiktiniai patikrinimai.

Tačiau šiai tvarkai savaitgalį dar turės pritarti parlamentas ir regioninė valdžia.

Vienos meras Michaelis Ludwigas penktadienį taip pat paskelbė, kad miestas imsis papildomų priemonių tam, kad suvaldytų pavojingą ligos plitimą. Viena iš tokių priemonių yra pirmadienį pradedamas 5–11 metų amžiaus vaikų skiepijimas. Viena taptų pirmuoju miestu Europos Sąjungoje, kur skiepijami tokie maži vaikai.

Europos vaistų agentūra (EMA) dar nesuteikė leidimo naudoti skiepus šiai amžiaus grupei, tačiau valstybės narės turi teisę pačios tai nuspręsti, atsižvelgdamos į visuomenės sveikatos krizę.

Be to, Vienos gyventojai sustiprinančią trečią skiepų dozę gauti galės praėjus 4, o ne 6 mėnesiams po antros dozės.

Iš norinčių dalyvauti renginiuose skirtuose daugiau nei 25 žmonėms arba vakarais lankytis baruose ir restoranuose bus reikalaujama ne tik įrodymų apie skiepijimą ar persirgtą COVID-19 ligą, bet ir apie neigiamą PGR testą, atliktą ne daugiau nei prieš 48 val.

Be to, sveikatos apsaugos ministras Wolfgangas Muecksteinas penktadienį paskelbė, kad sveikatos apsaugos sektoriaus darbuotojams skiepai bus privalomi, tačiau kol kas nežinoma, kada toks reikalavimas įsigalios. Pasak ministro, laisvų lovų skaičius intensyvios terapijos skyriuose vis mažėja.

Austrijoje nuo COVID-19 iki šiol mirė 11 640 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Debilui Sauliui

Tu jau nepagydomas.

Saulius

Visi mato kad skiepai nuo covid-19 nieko nepadeda ,nes tai farmacinis verslas del pinigu, Pfizer vadovas pardave bendroves akciju uz 5,6 mln.JAV doleriu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS