Austrijos prezidentas po rinkimų Baltarusijoje nesveikins A. Lukašenkos | KaunoDiena.lt

AUSTRIJOS PREZIDENTAS PO RINKIMŲ BALTARUSIJOJE NESVEIKINS A. LUKAŠENKOS

Austrijos prezidentas Alexanderis Van der Bellenas neketina po rinkimų siųsti sveikinimo telegramos Baltarusijos vadovui Aleksandrui Lukašenkai.

Tai pirmadienį pranešė Austrijos naujienų agentūra APA, remdamasi prezidento kanceliarija.

„A. Lukašenka, kuris tik (2019 metų) lapkritį buvo priimtas Vienoje su vizitu, negaus federalinio prezidento A. Van der Belleno sveikinimo laiško“, - sakoma pranešime.

Pirmadienį Austrijos URM pareiškė, kad šalis smerkia smurtą po Baltarusijos prezidento rinkimų, kurie neatitiko tarptautinių standartų ir rekomendacijų. Viena taip pat paragino Baltarusijos valdžią tučtuojau paleisti visus aktyvistus, žmogaus teisių gynėjus ir žurnalistus, sulaikytus dėl politinių priežasčių.

Centrinės rinkimų komisijos duomenimis, Baltarusijos prezidento rinkimus laimėjo dabartinis valstybės vadovas Aliaksandras Lukašenka, surinkęs 80,08 proc. balsų, o opozicijos atstovė S. Tichanovskaja gavo 10,09 proc. balsų.

Paskelbus balsavusių rinkėjų apklausų rezultatus, sekmadienio vakarą Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su teisėsaugos institucijų darbuotojais. VRM duomenimis, buvo sulaikyta apie 3 tūkst. žmonių, nukentėjo dešimtys milicijos pareigūnų ir demonstrantų.

Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka lapkričio 11-12 dienomis pirmą kartą nuo 2016 metų surengė vizitą į ES šalį – Austriją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Oi tai

Lukašenka po tokio baisumo turbūt tą pačią minute nusišaus?:D)

Baisus

Smūgis Baltarusijos Prezidentui.Šitokia asaba nepasveikins.Tai dabar kaip ir viskas aišku:Lukašenka tokio pažeminimo neatlaikys,jį trenks infarktas,inauguracijos nebus,o šalies prezidentu taps antrasis kandidatas,surinkęs daugiausia balsų.Nėr to blogo,kas neišeitų į gerą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS