Azerbaidžanas išsiuntė Ukrainai dar vieną humanitarinės pagalbos partiją | KaunoDiena.lt

AZERBAIDŽANAS IŠSIUNTĖ UKRAINAI DAR VIENĄ HUMANITARINĖS PAGALBOS PARTIJĄ

Azerbaidžanas pirmadienį išsiuntė Ukrainai dar vieną pagalbos partiją. Siuntoje – elektros įranga.

Tai pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis leidiniu AZƏRTAC.

„Iš Sumgaito technologinio parko teritorijos išgabenta pirmoji elektros įrangos partija, kurią mūsų šalis siunčia kaip humanitarinę pagalbą Ukrainos žmonėms“, – sakoma pranešime.

Leidinys rašo, kad pagal prezidento Ilhamo Alijevo 2023 metų liepos 17 d. potvarkį Energetikos ministerijos parengtoje humanitarinėje siuntoje yra daugiau kaip 555 tūkst. metrų elektros kabelių ir laidų.

14 sunkvežimių vilkstinė su humanitariniu kroviniu išvyko į Ukrainą, kad padėtų atkurti pastovų elektros tiekimą nuo karo nukentėjusiuose šalies rajonuose.

Leidinys taip pat rašo, kad artimiausiu metu planuojama išsiųsti kitas siūlomos pagalbos dalis, kurių bendra vertė – 7,6 mln. dolerių.

Nuo Rusijos invazijos pradžios Baku perdavė Ukrainai daugiau kaip tūkstantį tonų vaistų, medicininės įrangos ir humanitarinės pagalbos už daugiau nei 33 mln. dolerių.

Azerbaidžanas yra vienas iš humanitarinės pagalbos lyderių atkuriant Ukrainos energetikos sistemą po Rusijos raketų atakų. Neseniai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis telefonu kalbėjosi su I. Alijevu.

Energetikos ministerija taip pat pranešė, kad Azerbaidžanas iki metų pabaigos planuoja perduoti Ukrainai įrangos skirstomiesiems tinklams atkurti.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Azerbaidžanas, humanitarinė pagalba, Ukraina, Ilhamas Alijevas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS