B. al Assadas: gerinant Sirijos ir Turkijos ryšius reikėtų siekti nutraukti okupaciją | KaunoDiena.lt

B. AL ASSADAS: GERINANT SIRIJOS IR TURKIJOS RYŠIUS REIKĖTŲ SIEKTI NUTRAUKTI OKUPACIJĄ

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas) ketvirtadienį pareiškė, kad dėl Maskvai tarpininkaujant pasiekto suartėjimo su Turkija reikėtų stengtis siekti Ankaros vykdomos Sirijos dalių „okupacijos pabaigos“.

Tai buvo pirmasis B. al Assado komentaras apie Ankaros ir Damasko pareigūnų susitikimus po daugiau nei dešimtmetį trukusios nesantaikos Sirijos pilietinio karo metu.

Ankara tapo prisiekusia Damasko priešininke, kai prieš 12 metų, prasidėjus pilietiniam karui, pradėjo remti sukilėlių pastangas nuversti B. al Assadą.

Tačiau gruodžio pabaigoje Turkijos ir Sirijos gynybos ministrai surengė svarbias derybas Maskvoje – pirmąjį tokį susitikimą nuo 2011 metų.

Analitikai teigia, kad Maskva bando sumažinti nesutarimus tarp dviejų sąjungininkių, kurias vienija bendras „priešas“ – Jungtinių Valstijų remiamos kurdų pajėgos Sirijos šiaurėje. Ankara tas pajėgas vadina „teroristais“.

Po gynybos ministrų susitikimo „galbūt vasario pradžioje“ Maskvoje vyks trijų šalių aukščiausio rango diplomatų derybos, ketvirtadienį viešėdamas Ruandoje sakė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevliutas Čavušohlus).

„Kad šie susitikimai būtų produktyvūs, jie turėtų būti grindžiami Sirijos ir Rusijos veiksmų koordinavimu ir pažangiu planavimu“, siekiant „nutraukti okupaciją ir paramą terorizmui“, – teigė B. al Assadas, kuris priėmė Maskvos pasiuntinį Sirijai Aleksandrą Lavrentjevą.

Nuo 2016 metų Turkija surengė kelis įsiveržimus į Šiaurės Siriją prieš kurdų pajėgas, kurie leido jai kontroliuoti teritorijas palei sieną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To Nustebe

Nu taip. Kaip ir zemaugis rusu diktatorius putana, sitas irgi slepiasi bunkeriuose pastoviai, o jei islenda “prie zmoniu”, tai kaip ir putana tik pries savus tuos pacius zmones.

Nustebe

O tas putlerio ciulpikas dar gyvas?

Turkija

Jau 70 metu vykdo europos muslimatizacija ir jai tai puikiai sekasi ,greit kryzius ant baznyciu pakeis pjautuvas panasus i menuli.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS