B. Johnsonas: ES nerodo noro ieškoti kompromisų dėl „Brexit“ | KaunoDiena.lt

B. JOHNSONAS: ES NERODO NORO IEŠKOTI KOMPROMISŲ DĖL „BREXIT“

  • 8

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) trečiadienį pareiškė, kad Europos Sąjunga nedemonstruoja jokio noro ieškoti kompromisų dėl „Brexit“.

„Mūsų europiečiai draugai nerodo noro ieškoti kompromiso, jie apskritai jo nesiekia kalbant apie susitarimą dėl išstojimo, nors jis [JK parlamento] buvo atmestas tris kartus“, – premjerą cituoja britų žiniasklaida.

„Jie griežtai laikosi kiekvienos šio susitarimo raidės, kiekvieno kablelio, taip pat ir „apsidraudžiamosios priemonės“ klausimu“, – teigė B. Johnsonas, paminėdamas priemonę, turinčią užtikrinti, kad po JK išstojimo iš ES siena tarp Šiaurės Airijos ir Airijos Respublikos išliks atvira.

Jis taip pat skundėsi dėl „siaubingo bendradarbiavimo“ tarp JK parlamentarų ir Briuselio „Brexit“ klausimu.

Kiek vėliau B. Johnsonas darkart patikino, kad yra ryžtingai nusiteikęs išvesti JK iš Bendrijos spalio 31-ąją.

„[Leiboristų partijos lyderis] Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas) nori atšaukti referendumo [rezultatus] ir ginčijasi dėl „Brexit“ jau kelerius metus. Tačiau aš laikausi [kurso] vesti mūsų šalį pirmyn ir išvesti Jungtinę Karalystę iš ES spalio 31 dieną“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė premjeras.

Ministru pirmininku praeito mėnesio pabaigoje tapęs B. Johnsonas sakė, kad dabartinės „Brexit“ sutarties sąlygos yra nepriimtinos, todėl jis esąs pasiruošęs spalio 31-ąją išvesti šalį iš ES be jokio susitarimo.

Toks scenarijus gali sukelti didelę ekonominę sumaištį abipus Lamanšo sąsiaurio.

Londonas teigia, kad Briuselis privalo iš naujo tartis dėl pernai parengtos „skyrybų“ sutarties esminių elementų, ir pabrėžia, kad turi būti panaikinta vadinamoji apsidraudžiamoji priemonė (angl. backstop).

JK taip pat suintensyvino pasiruošimus galimam chaotiškam išstojimui be jokio susitarimo.

ES pareigūnai teigia, kad jų pozicija nesikeičia ir kad Briuselis nepradės pakartotinių derybų dėl išstojimo sutarties, suderintos su B. Johnsono pirmtake Theresa May (Tereza Mei), bet triskart atmestos Britanijos parlamento.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ir

tu monarchu mafijos pakalyke dar nori kad europa sokinetu pagal jusu dudele gal uzteks kartu su jav masonais nurodynet ka daryti mums uzsidarykit savo saloje su visais pilordais ir pi.....t... na....h.........

Rima

Išstoja tai anglai.... Ir kodėl ES turi ieškoti kažkokio kompromiso dėl Anglijos(!!!) ateities?

Anonimas

Durni tie anglai. Jie seniai TUREJO PALIKTI ta jevro-pider-sojuza.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS