B. Johnsonas ir J. Corbynas susikovė debatuose: premjeras žėrė kritiką dėl pažadų | KaunoDiena.lt

B. JOHNSONAS IR J. CORBYNAS SUSIKOVĖ DEBATUOSE: PREMJERAS ŽĖRĖ KRITIKĄ DĖL PAŽADŲ

Pirmuosiuose TV debatuose prieš rinkimus Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas konservatorius Borisas Johnsonas antradienį susikovė su Leiboristų partijos lyderiu Jeremy‘iu Corbynu.

Premjeras per stoties ITV debatus aršiai puldinėjo savo priešininką dėl šio pažadų surengti antrąjį „Brexito“ referendumą. „Ar jūs agituosite už pasilikimą, ar išstojimą?“ – klausė jis. Leiboristai, jei laimėtų rinkimus, pasiryžę per šešis mėnesius surengti naują balsavimą, kuriame britai spręstų tarp „Brexito“ išlaikant glaudų ryšį su ES ir pasilikimo Bendrijoje. Tačiau J. Corbynas nenori pasakyti, ar agituotų už išstojimą, ar prieš.

Leiboristų vadovas savo ruožtu metė kaltinimą B. Johnsonui, kad šis  Didžiosios Britanijos Nacionalinę sveikatos tarnybą (NHC) nori paaukoti dėl prekybos sutarties su JAV. Jis „nesąmone“ pavadino premjero planą 2020 metų sausio 31-ąją palikti ES su savo išsiderėta sutartimi. B. Johnsonui esą reikės „mažiausiai septynerių metų“, kad pasiektų prekybos susitarimą su ES.

Didžioji Britanija gruodžio 12-ąją rinks naują parlamentą. Iki šiol rinkimų kampanijoje dominavo „Brexito“ ir sveikatos sistemos krizės temos.

GALERIJA

  • B. Johnsonas ir J. Corbynas susikovė debatuose: premjeras žėrė kritiką dėl pažadų
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS